Ştefan Câlţia  Obiecte grăitoare jpeg

Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 mai 2017

Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Fundaţia Ştefan Câlţia – Şona vă invită să vizitați, în perioada 20 mai-20 septembrie 2017, expoziţia Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111.

Expoziţia reunește, alături de o selecţie de lucrări de pictură, grafică şi cărţi-obiect realizate de Ştefan Câlţia, ceramică tradiţională, sticlă, instrumente muzicale și obiecte colecţionate de artist de-a lungul timpului, care facilitează pătrunderea în intimitatea procesului de creație.O serie de înregistrări audio disponibile prin aplicația de mobil izi.TRAVEL creionează sonor povestea obiectelor şi a lucrărilor de artă din perspectiva artistului. 

Expoziția Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare va fi însoțită de un program de concerte, conferinţe, ateliere pentru copii, întâlniri cu Ştefan Câlţia, activități menite să pună în valoare opera artistului și să sugereze etape ale procesului său de creație. 

Albume și cărți poștale ilustrând creația pictorului precum și obiecte pictate de acesta vor fi disponibile pe durata expoziției la librăria muzeului. 

Curatori: Liliana Chiriac, șef secție Muzeul Colecțiilor de Artă, Alexandra Manole, curator Galeria Posibilă 

20 mai - 20 septembrie 2017 

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111

Program de vizitare: Sâmbătă-Miercuri, 11.00 - 19.00