Spectacol ecvestru de top pentru 12 000 de spectatori la Karpatia Horse Show  Despre elegan╚Ťa de a fi a pasiona╚Ťilor de cai jpeg

Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show. Despre elegan╚Ťa de a fi a pasiona╚Ťilor de cai

Autor: Redac╚Ťia

Unul dintre cele mai a╚Öteptate evenimente dedicate calului din Rom├ónia, Karpatia Horse Show, a atras ├«n acest weekend peste 12.000 de spectatori pe Domeniul Cantacuzino din Flore╚Öti, Prahova. Este o editie record, in care publicul, venit in numar mare si sambata, s-a putut bucura de spectacolul unic al echita╚Ťiei de top mondial av├ónd parte de zeci de modalit─â╚Ťi de a petrece timpul ├«n aer liber, toate concepute pentru a oferi o experien╚Ť─â aparte ├«n compania cailor. Interesul vizitatorilor pentru probele de cross si maraton atelaje, desfasurate in cadrul Karpatia Horse Show, a fost maxim.

Edi╚Ťia a VI-a Karpatia Horse Show a g─âzduit o nou─â premier─â pentru sportul rom├ónesc: organizarea unui Concurs Complet Interna╚Ťional de 4* care a cuprins punctaje pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Marele c├ó╚Ötig─âtor al concursului, dup─â cele trei zile ├«n care a demonstrat abilit─â╚Ťi sportive de excep╚Ťie al─âturi de calul s─âu la probele de Dresaj, Cross-country ╚Öi S─ârituri peste obstacole, este Nicolas Wettstein pe calul ALTIER DÔÇÖAUROIS din Ecuador.  

8 jpg jpeg

Peste 120 de cai au evoluat ├«n fa╚Ťa publicului entuziast, particip├ónd la probele de Concurs Complet Na╚Ťionale ╚Öi Interna╚Ťionale, la cele de Working Equitation, dar ╚Öi la spectaculoasele demonstra╚Ťii ale mae╚Ötrilor din Atelaje. Evenimentul a g─âzduit cai, c─âl─âre╚Ťi ╚Öi oficiali din Austria, Bulgaria, Ecuador, Elve╚Ťia, Germania, Italia, Irlanda, Marea Britanie ╚Öi Rom├ónia.

Demonstra╚Ťii de scrim─â cu Loredana Dinu, concert jazz sus╚Ťinut de Luiza Zan ╚Öi lansarea unei colec╚Ťii de p─âl─ârii de inspira╚Ťie vintage ÔÇô se ├«nt├ómpl─â doar la Karpatia Horse Show

Evenimentul, devenit deja o tradi╚Ťie ├«n Rom├ónia, a promovat ╚Öi ├«n acest an apartenen╚Ťa la un set de valori ╚Öi un lifestyle inspirat de noble╚Ťea cailor, prin a lor motiva╚Ťie imanent─â de a fi ├«nving─âtori, totul caracterizat prin elegan╚Ťa acestui sport care atrage la r├óndul s─âu, firesc, elegan╚Ťa de a fi a iubitorilor de cai.

├Än completarea acestor valori, organizatorii au preg─âtit numeroase surprize, ├«ncep├ónd cu ziua de vineri care s-a ├«ncheiat, la apus, prin ritmuri boeme de jazz ╚Öi bossa nova ├«n aplauzele calde ale publicului la concertul sus╚Ťinut de Luiza Zan ╚Öi Ploie╚Öti Jazz Trio. Concertul, care s-a bucurat de mult succes, a avut loc prin parteneriatul cu Filarmonica ÔÇ×Paul ConstantinescuÔÇŁ din Ploie╚Öti. Au urmat proiec╚Ťii spectaculoase pe fa╚Ťada Palatului Micul Trianon care au ├«mbinat elemente de arhitectur─â ╚Öi imagistic─â ecvestr─â, realizate de arh. Ion Cotenescu. Organizatorii isi propun ca in 2020 sa ofere mai multe prinse experiente muzicale sub egida Scena Micul Trianon

La ├«ncheierea Festivit─â╚Ťilor de premiere dedicate tuturor sportivilor c├ó╚Ötig─âtori, apaluda╚Ťi la scen─â deschis─â de publicul numeros, programul de duminic─â a cuprins o surprinz─âtoare demonstra╚Ťie de scrim─â ├«nceput─â ├«n parcul Domeniului, sub arbori seculari, zeci de dueluri av├ónd loc pe podurile cochete care marcau ├«n trecut trecerea unui afluent al Prahovei pe Domeniu. Astfel, publicul a fost martorul unei elegante pun╚Ťi peste timpuri, c├ónd scrima ╚Öi echita╚Ťia erau sporturile preferate prin excelen╚Ť─â ale eroilor din istoria Rom├óniei.

13 jpg jpeg

Au participat peste 20 de tineri scrimeri cu rezultate excep╚Ťionale de la cele mai importante cluburi sportive din ╚Ťar─â. Invitat─â special a fost Loredana Dinu, Campioana Olimpic─â (Rio 2016), dubl─â Campioan─â Mondial─â ╚Öi multipl─â Campioan─â European─â la Spad─â. Sportiva a coordonat demonstra╚Ťiile de scrim─â care s-au desf─â╚Öurat pe arena principal─â, oferind publicului am─ânunte esen╚Ťiale despre cele trei arme ale acestui sport (spad─â, floret─â, sabie) ╚Öi pasiunea care a ajutat-o s─â ├«nfr├óng─â fiecare obstacol din cariera sa sportiv─â. Ac╚Ťiunea a fost posibil─â prin parteneriatul cu Federa╚Ťia Rom├ón─â de Scrim─â.

Karpatia Horse Show s-a ├«ncheiat cu o prezentare de mod─â vintage ├«n luminile de toamn─â ale Domeniului, pe podiumul special amenajat, unde au avut loc, de altfel, asalturile de scrim─â. ├Äntr-un cadru cu totul inedit, au fost prezentate p─âl─âriile creatoarei franceze Catherine Chapeaute realizate special pentru acest eveniment, la inspira╚Ťia ╚Ťinutelor originale din moda francez─â a anilor '60, din plin─â perioad─â Flower Power.

Locul unde prestigiul istoric se completeaz─â cu cel al performan╚Ťei sportive

Fa╚Ť─â de alte evenimente de acest fel organizate ├«n alte col╚Ťuri ale lumii, Concursul Complet organizat la Flore╚Öti ocup─â un loc special pe harta interna╚Ťional─â prin atmosfera unic─â, num─ârul mare de participan╚Ťi ├«n public, dar ╚Öi pentru calit─â╚Ťile parcursului de concurs. ├Än opinia arbitrilor interna╚Ťionali, locul cuprinde unul dintre cele mai frumoase parcursuri din lume pentru desf─â╚Öurarea unui astfel de concurs datorit─â calit─â╚Ťilor variate ale terenului ╚Öi peisajului s─âu. Un num─âr impresionant de peste 100 de obstacole au fost amenajate la milimetru pentru distan╚Ťa cerut─â de proba de Cross-country care a atins lungimea de 6000 de metri la proba de 4*, obstacolele fiind distribuite aproape pe ├«ntreaga suprafa╚Ť─â de 120 de hectare a Domeniului.

2 jpg jpeg

O alt─â calitate a locului de desf─â╚Öurare este cea a prestigiul istoric: originea acestui sport este legat─â de ├«ntrecerile la care participau ├«n trecut membrii familiilor nobiliare al─âturi de ofi╚Ťerii de cavalerie, dovedind calit─â╚Ťi exemplare ale cailor cu pedigree, sport la care au aderat ╚Öi ├«n Rom├ónia la mijlocul secolului XIX, ├«n sincronicitate cu ╚Ť─âri precum Anglia sau Fran╚Ťa. Str─âlucirea acestei epoci de ├«nceputuri se reg─âse╚Öte, de altfel, ├«n modul ├«n care a fost conceput parcul Domeniului Cantacuzino, inclusiv pentru plimb─âri c─âlare, c├ót mai ales se reg─âse╚Öte ├«n arhitectura Palatului Micul Trianon, ambele specifice secolului XIX ╚Öi aspira╚Ťiilor avute de Rom├ónia, sintetizate prin viziunea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino (ÔÇ×NababulÔÇŁ), personalitate emblematic─â a epocii ╚Öi membru al unei vechi familii nobiliare bizantine care a dat Rom├óniei reputa╚Ťi conduc─âtori ╚Öi personalit─â╚Ťi de marc─â.

T├órg de lifestyle ecvestru ╚Öi activit─â╚Ťi creative pentru ├«ntreaga familie

Pentru trei zile, ├«n fiecare an Karpatia Horse Show creeaz─â o comunitate format─â din iubitori ╚Öi admiratori ai calului la care ader─â numeroase persoane pentru care stilul de via╚Ť─â inspirat de natur─â reprezint─â o prioritate. Astfel, evenimentul a g─âzduit un bogat t├órg de lifestyle ecvestru care a cuprins crea╚Ťii vestimentare, accesorii ╚Öi obiecte cu tematic─â ecvestr─â, produse bio ╚Öi gastronomie gourmet. Au avut loc tururi ghidate, iar cei mici s-au putut bucura de numeroase activit─â╚Ťi printre care se num─âr─â: lec╚Ťii de echita╚Ťie, tir cu arcul, aventura park, ateliere creative de ol─ârit, pictur─â pe ap─â, crea╚Ťie de obiecte decorative, ateliere de gr─âdin─ârit ╚Ö.a. Karpatia Horse Show a devenit pentru trei zile un loc ideal de petrecere a timpului liber pentru ├«ntreaga familie ╚Öi prieteni, apropiind publicul de rela╚Ťia om-cal prin care ast─âzi se eviden╚Ťiaz─â mai mult ca oric├ónd valori umane demne de urmat.

Componenta caritabilă, nelipsită în fiecare an

Participarea la eveniment a cuprins ╚Öi o valen╚Ť─â caritabil─â, o parte dintre fondurile str├ónse prin v├ónzarea biletelor fiind direc╚Ťionate c─âtre consolidarea Domeniului ╚Öi a Palatului Micul Trianon care necesit─â interven╚Ťii imediate de restaurare. Totodat─â, prin implicarea partenerilor de la AQUA Carpatica, publicul a fost invitat s─â doneze rechizite pentru copiii nevoia╚Öi din Flore╚Öti, ac╚Ťiunea fiind o reu╚Öit─â. De asemenea, la eveniment au fost prezen╚Ťi cu un stand membrii centrului The Story of Autism care au contribuit la con╚Ötientizarea acestei cauze.

4 jpg jpeg

Karpatia Horse Show, Edi╚Ťia a VI-a, a fost un eveniment organizat de: Asocia╚Ťia Ecvestr─â Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult ├«n parteneriat cu Federa╚Ťia Ecvestr─â Interna╚Ťional─â ╚Öi Federa╚Ťia Ecvestr─â Rom├ón─â.

Parteneri principali: Pluriva, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Michelin, Gonzales, BCR, Glamour Floors, Zetea, IPSO, John Deere, Conpet SA

Parteneri: Filarmonica ÔÇ×Paul ConstantinescuÔÇŁ din Ploie╚Öti, Federa╚Ťia Rom├ón─â de Scrim─â

Parteneri media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, OK! Magazine, IQAds, 24FUN, TukTuk, Transilvania Business, Observatorulph.ro, Observatorul de Brasov, Qbebe, suntparinte.ro, clopotel.ro, KidMagia, urban.ro