„Serile filmului spaniol: Berlanga, zambetul amar”, la Casa Filipescu Cesianu jpeg

„Serile filmului spaniol: Berlanga, zambetul amar”, la Casa Filipescu Cesianu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 august 2021

Ambasada Spaniei la Bucureşti prezintă, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, „Serile filmului spaniol: Berlanga, zâmbetul amar”, un ciclu format din şase filme ale renumitului regizor şi scenarist spaniol Luis García Berlanga, de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani.

Cele şase filme dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 24 - 29 august 2021, începând cu orele 20:30, în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr.151). Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială, pe baza unei rezervări la adresa de e-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro. 

film 1 jpg jpeg

Pe parcursul celor şase zile, se vor proiecta filmele: „Bienvenido, Mr. Marshall!” (1953), „Calabuch” (1956), „Plácido” (1961), „El verdugo” (1963), „Patrimonio Nacional” (1981), „La vaquilla” (1985). 

Selecţia urmăreşte ordinea cronologică a filmelor pentru a permite cinefililor să se apropie de creaţia lui Berlanga prin intermediul unei retrospective complete şi reprezentative a operei sale, care ilustrează cu iscusinţă un tablou al Spaniei din a doua jumătate a secolului al XX-lea.  

film afis jpg jpeg

Locuitorii capitalei se vor putea bucura în felul acesta de câteva dintre capodoperele filmului spaniol realizate din perspectiva critică, tăioasă şi amară ce caracterizează traiectoria profesională de aproape 50 de ani a lui Berlanga. 

Vezi aici mai multe detalii!