Şcoala de Vară de la Făgăraş   Sâmbăta de Sus, organizată în luna iulie de către IICCMER şi partenerii săi jpeg

Şcoala de Vară de la Făgăraş - Sâmbăta de Sus, organizată în luna iulie de către IICCMER şi partenerii săi

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 3 iulie 2015

În perioada 5-12 iulie 2015, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraşşi Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”, organizează cea de-a VI-a ediţie a Şcolii de Vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus. Parte a programelor educaţionale derulate de IICCMER, Şcoala de Vară de la Făgăraş îşi propune să asigure o mai bună cunoaştere a perioadei 1944-1989 în rândul elevilor.

15 liceeni, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din Bucureşti şi din judeţele Maramureş, Dâmboviţa, Alba, Galaţi, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Arad, Argeş şi Ialomiţa, vor avea ocazia să participe la o serie de workshop-uri şi prelegeri susţinute de cercetători ai perioadei comuniste din ţară şi din străinătate, precum şi de foşti deţinuţi politici. În plus, programul Școlii de Vară va include o excursie de studiu în zona de activitate a grupurilor de rezistență armată anti-comunistă de pe versantul nordic al munților Făgăraș și un workshop despre locurile memoriei din zonă, care va avea ca finalitate o expoziție temporară la Cetatea Făgăraș, fostă închisoare comunistă. De asemenea, în ultima zi a evenimentului, elevii vor lua parte la un atelier de istorie orală, în cadrul căruia vor discuta cu locuitori din satul Drăguș despre impactul comunizării asupra comunității locale.

Participanţii Şcolii de Vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus au fost selectaţi în urma concursului de eseuri şi artă grafică Fără confirmare de primire, organizat de IICCMER în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Fundaţia Konrad Adenauer, care a reunit peste 350 de lucrări ale elevilor de liceu din toată țara. Finanţarea Școlii de Vară este asigurată de IICCMER şi de Fundaţia Konrad Adenauer.

Pentru detalii despre eveniment, vă rugăm să contactaţi:

Prof. Florentin Olteanu (Memorialul Rezistenţei Anticomuniste-Ţara Făgăraşului), tel.:0723 377 797.

Cumpără acumCercet. Alina Urs (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), tel.:0731 440 025 / 0734 846 362.