„Săptămâna diplomației europene: focus clima” – Proiecții de film tematice jpeg

„Săptămâna diplomației europene: focus clima” – Proiecții de film tematice

📁 Recomandări de film
Autor: Denisa Roca
🗓️ 28 noiembrie 2017

Ambasadele Franței, Spaniei, Suediei și Germaniei împreună cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Reprezentanței Comisiei Europene în România vă invită să participați la o serie de proiecții de film privind semnificația schimbărilor climatice și consecințele acestora. Evenimentul face parte din „Săptămâna diplomației europene: focus clima” și se desfășoară în perioada 27 noiembrie-7 decembrie. 

Prima zi a evenimentului a avut loc la Instititul Cultural Român, unde a fost proiectat filmul „Delta Dunării, paradisul aproape pierdut!”, un documentar prezentat și recomandat de către jurnalistul Liviu Mihaiu, în același timp și președintele Asociației „Salvați Dunărea și Delta”. 

Deschiderea oficială și inaugurarea evenimentului au loc marți, 28 noiembrie, ora 20.00 cu proiecția filmului „The Age of Consequences”, în prezența Ministrului Mediului precum și a ambasadorilor Franței și Germaniei.

„Săptămâna diplomației europene: focus clima” dorește să scoată în evidență schimbările majore climatice, atât semnificația acestora cât și consecințele grave, incurajând astfel societatea actuală să participe la dezbateri tematice. Europa doreşte să fie un model la nivel global şi să prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbărilor climatice.

saptamanadiplomatiei facebook program png png