Salonul Internaţional de Artă Naivă jpeg

Salonul Internaţional de Artă Naivă

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 decembrie 2015

Institutul Național al Patrimoniului, cu sprijinul Ministerului Culturii, organizează cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Naivă, la Bucureşti, în perioada 22 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”-Sala Mică. Lucrările care vor fi expuse la SIAN prezintă lumea de azi şi de ieri, repere străvechi învrednicite cu înţelesuri noi, evocări, reconstituiri sentimentale, poveşti cotidiene.

Expoziţia va fi itinerată la Iaşi, în perioada 20 ianuarie-5 februarie 2015, la Palas Mall-Sala Atrium.

SIAN este cea mai amplă selecţie de pictură şi sculptură naivă la nivel naţional şi cu participare internaţională, care reuneşte, din doi în doi ani, artiști naivi reprezentativi din România şi din străinătate.

Proiectul expozițional își propune promovarea artei naive în spațiul cultural românesc și în întreaga lume.

Pe simeze vor fi prezenţi unii dintre cei mai apreciaţi artişti naivi din:Serbia, Ucraina și din România. Cele mai valoroase lucrări vor fi premiate de un juriu de specialitate.

SIAN va fi vernisat:

■la Bucureşti-marţi, 22 decembrie a.c., orele 14.00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București-Sala Mică, cu acces prin str. Tudor Arghezi;

■la Iaşi-miercuri, 20 ianuarie 2016, orele 17.00, la Palas Mall-Sala Atrium.

La București, în perioada 22 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, Salonul se poate vizita de marți până duminică, între orele 10.30 -18.00, cu excepția sărbătorilor legale.