Salem: Demascarea Diavolului – Povestea “vrăjitoarelor” din Massachusetts jpeg

Salem: Demascarea Diavolului – Povestea “vrăjitoarelor” din Massachusetts

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 septembrie 2013

BBC Knowledge va difuza miercuri, 18 septembrie, de la ora 22.50, documentarul Salem:Demascarea Diavoluluicare pornește în cautarea responsabilului pentru procesele intentate „vrăjitoarelor” din Salem, Massachusetts, aducând dovezi care dezvăluie o poveste greu de imaginat.

În ianuarie 1696, două fete, fiica și nepoata unui preot puritan, Samuel Parris, au început să aibă un comportament ciudat. Medicul orașului le consideră posedate și astfel începe o vânătoare în masă a vrăjitoarelor.

Pe tot întinsul Comitatului Essex, 144 de persoane sunt arestate, cinci mor în închisoare și 20 dintre acestea sunt executate pentru implicare în vrăjitorie. Însă cine a fost responsabil pentru această isterie de masă și pentru cel mai cunoscut proces de vrăjitorie din istoria Americii? Noi dovezi îl indică chiar pe Samuel Parris și sugerează că acest preot puritan ursuz a condus vânătoarea de vrăjitoare într-o acțiune disperată de a-și păzi spatele de inamicii săi.

Scriitoarea și istoricul Katherine Howe, o descendentă a uneia dintre „vrăjitoarele” spânzurate, începe o călătorie personală, descoperind, în cele din urmă, că Parris a declanșat procesele vrăjitoarelor pentru a-și salva casa și slujba.