S a redeschis muzeul cu cea mai mare colecţie de pantofi din lume jpeg

S-a redeschis muzeul cu cea mai mare colecţie de pantofi din lume

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 aprilie 2012

Muzeul cu cea mai mare colecţie de pantofi-The Northampton Museum &Art Gallery-a fost redeschis recent, după efectuarea unor lucrări de renovare, cele 12.000 de perechi de pantofi, din 1620 până în prezent, fiind din nou accesibile pasionaţilor de modă.

Printre cele mai valoroase şi insolite piese din impresionanta colecţie se numără celebrii Super Elevated Ghillies creaţi de Vivienne Westwood, pe care îi purta Naomi Campble când a căzut la o prezentare, la Londra, în 1993, dar şi pantofii pe care i-a purtat regina Victoria în ziua nunţii.

Muzeul şi galeria de artă din Northampton au fost renovate, cu o investiţie de 310.000 de lire sterline (circa 375.000 de euro).

Colecţia de pantofi a acestui muzeu britanic, considerată cea mai mare din lume, poate fi vizitată gratuit şi include articole de lux, semnate de designeri celebri, piese istorice, dar şi bizare, cum ar fi o gheată făcută pentru piciorul unui elefant, încălţăminte tribală din piele de crocodil şi exemplare de "pantofi ascunşi"-care erau zidiţi în clădiri pentru a aduce noroc, conform unui ritual din secolul al 15-lea.

Comitatul Northamptonshire, din centrul Angliei, cu reşedinţa la Northampton, are de altfel o istorie legată de fabricarea de pantofi de lux şi aici şi-a stabilit sediul Fundaţia internaţională a încălţămintei (International Footwear Foundation)-o asociaţie creată pentru sprijinirea pielăriei moderne în zonă.