Rugby, natural! Expoziție temporară la Muzeul Antipa jpeg

Rugby, natural! Expoziție temporară la Muzeul Antipa

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 mai 2019

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează vineri, 17 mai 2019, la ora 18:00, vernisajul expoziției „Rugby, Natural!”, având ca temă simbolistica elementelor naturale prezente în diferitele embleme ale echipelor de rugby din lumea largă.  

„România are legături profunde cu Franța, de civilizație și occidentalizare a societății românești și în ce privește răspândirea la noi, a acestui sport, a culturii fizice. De la Paris, în jurul anilor 1900, tinerii români care studiaseră acolo, aduceau la București această disciplină sportivă și esența valorilor ei: integritatea, pasiunea, solidaritatea, disciplina și respectul”, relatează un comunicat al Muzeului Antipa.

Dacă sportivii francezi au ales cocoșul, pentru emblema lor, ca simbol al vigilenței, dar și al mândriei, curajului și combativității, echipa națională de rugby a României, supranumită „Stejarii” are ca identitate frunza galbenă a stejarului. Acest arbore reprezintă puterea și mândria arătate de bărbați în toate luptele lor. Galbenul face de asemenea, referință la culoarea grâului, mândria agriculturii românești.

Expoziția de la Muzeul Antipa dezvăluie cine a ales floarea de cireș, laurul, vulturul de mare, trandafirul sau ursul, ca simboluri pentru echipele naționale. La vernisaj vor fi invitați și jucători de rugby ai loturilor naționale, împreună cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor.

Expoziția „Rugby, Natural!” realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse, organizată în cadrul Sezonului România-Franța, va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.

antipa rugby poster A3 v4 768x1086 jpg jpeg