Rom├ónia s─âlbatic─â, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiec╚Ťii speciale prin ╚Ťar─â ├«n luna august jpeg

Rom├ónia s─âlbatic─â, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiec╚Ťii speciale prin ╚Ťar─â ├«n luna august

­čôü Expozi┼úii, Festivaluri, Conferin╚Ťe
Autor: advertorial
­čŚô´ŞĆ 5 august 2021

Rom├ónia s─âlbatic─â a avut pe 30 iulie premiera mondial─â ├«n cadrul Festivalului Interna╚Ťional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost laureat cu Premiul publicului. Documentarul realizat de Dan Dinu ╚Öi Cosmin Dumitrache a ├«nregistrat cel mai mare num─âr de spectatori la edi╚Ťia aniversar─â a festivalului - la cele patru proiec╚Ťii incluse ├«n program au participat, ├«n total, peste 3.500 de spectatori, premiera fiind sold-out cu c├óteva zile ├«nainte de proiec╚Ťie. 

ÔÇ×Spune tot faptul c─â cei din sal─â au g├óndit ce am g├óndit ╚Öi noi ╚Öi anume c─â filmul acesta poate fi iubit a╚Öa cum ne-am sim╚Ťit ╚Öi noi iubi╚Ťi de natur─â atunci c├ónd l-am filmatÔÇŁ, a declarat Dan Dinu la Gala de decernare a premiilor TIFF. ÔÇ×Sper─âm c─â Rom├ónia s─âlbatic─â s-a ridicat la nivelul a╚Ötept─ârilor, mul╚Ťumim festivalului pentru aceast─â experien╚Ť─â unic─â ╚Öi tuturor oamenilor care s-au implicat ├«n acest proiect, sper─âm s─â ne revedem ╚Öi cu alte asemenea ocaziiÔÇŁ, a completat Cosmin Dumitrache. Pute╚Ťi urm─âri aici momentul complet al decern─ârii Premiului publicului.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache   Premiul publicului jpg jpeg

Povestea celui mai amplu, complex ╚Öi original proiect de film documentar despre Rom├ónia este narat─â de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonor─â e semnat─â de compozitorul Alexei ╚Üurcan, fiind ├«ndelung aclamat─â de publicul care a avut ╚Öansa de a vedea pelicula. Piesa central─â a filmului Rom├ónia S─âlbatic─â este completat─â de vocea M─âd─âlinei Pav─âl, o artist─â des─âv├ór╚Öit─â care a urcat pe scena de la TIFF pentru un moment cu adev─ârat autentic ├«n cadrul Galei de ├Änchidere, ilustrat cu imagini din film ÔÇô ├«l pute╚Ťi urm─âri aici

Gala de inchidere TIFF moment special Madalina Paval jpg jpeg

Tudor Giurgiu, pre╚Öedintele Festivalului Interna╚Ťional de Film Transilvania, a fost cel care a introdus filmul publicului din Pia╚Ťa Unirii ├«n seara premierei: ÔÇ×Cred c─â acest film reu╚Öe╚Öte s─â fac─â pentru Rom├ónia ceea ce nu au reu╚Öit numeroase campanii de promovare finan╚Ťate de Guvern s─â fac─â. Acest film, produsul a 10 ani de munc─â sus╚Ťinut─â, ╚Öi despre care cred cu t─ârie c─â va fi evenimentul cinematografic al anului, ne arat─â c─â ├«nc─â mai avem pentru ce lupta, ne ├«ndeamn─â la con╚Ötientizare ╚Öi responsabilitate, precum ╚Öi la o informare corect─â despre ceea ce se ├«nt├ómpl─â cu natura noastr─âÔÇŁ.

Rom├ónia s─âlbatic─â se va lansa ├«n cinematografele din ├«ntreaga ╚Ťar─â ├«n a doua parte a lunii septembrie, ├«ns─â va ajunge ├«nc─â din luna august ├«n mai multe ora╚Öe din ╚Ťar─â, ├«n cadrul mai multor proiec╚Ťii speciale, ├«n prezen╚Ťa echipei. Prima de acest fel va fi ├«n cadrul deschiderii TIFF Sibiu, pe 5 august, ├«n Muzeul ├«n aer liber, de la ora 21:45. Biletele au fost deja puse ├«n v├ónzare: https://bit.ly/RS_TIFFSb   

De la Sibiu, echipa filmului va pleca direct spre F─âg─âra╚Ö Fest, organizat de Funda╚Ťia Propak ╚Öi Conservationa Carpathia. Documentarul, care a beneficiat de ajutorul administra╚Ťiilor de parcuri na╚Ťionale ╚Öi naturale, al RNP Romsilva ╚Öi a multor ONG-uri de mediu, va putea fi v─âzut aici ├«n aer liber pe 6 august, de la ora 20:00.

Un alt eveniment important ├«n cadrul c─âruia Rom├ónia s─âlbatic─â va fi prezent─â la ├«nt├ólnirea cu publicul cinefil este ├«nchiderea celei de-a 12-a edi╚Ťii a Serilor Filmului Rom├ónesc de la Ia╚Öi, pe 15 august, de la 20:30, ├«n Pia╚Ťa Unirii.

Tot ├«n aer liber va putea fi urm─ârit documentarul care a impresionat cinefilii ╚Öi iubitorii de natur─â deopotriv─â ╚Öi pe 18 august, la Zabola, ├«n atmosfera autentic─â a Domeniilor Mikes (Zabola Estate). De acolo echipa filmului va pleca la Timi╚Öoara, unde va avea loc o proiec╚Ťie special─â ├«n cadrul Caravanei TIFF, la Gr─âdina Capitol, pe 20 august

Romania salbatica AFIS JPG jpeg

Rom├ónia S─âlbatic─â, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din ╚Ťara noastr─â, va fi distribuit din toamn─â ├«n cinematografele din ├«ntreaga ╚Ťar─â de Transilvania Film. Mai multe detalii despre alte evenimente speciale ├«n care filmul va putea fi urm─ârit vor fi anun╚Ťate ├«n cur├ónd. 

***

Rom├ónia S─âlbatic─â este o produc╚Ťie NTD Film, co-produs─â de Libra Films ╚Öi Avanpost Media. 

Realizat cu sprijinul: Kaufland Rom├ónia ╚Öi BCR 

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: Adev─ârul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Dec├ót o Revist─â, Radio Rom├ónia Cultural, Agerpres, Cinemagia, Zile ╚Öi Nop╚Ťi, Descoper─â.ro, Savantgarde.

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

Nout─â╚Ťi, programul evenimentelor din ╚Ťar─â ╚Öi pove╚Öti din culisele film─ârilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului precum ╚Öi pe pagina de Instagram.

Trailer:  YouTube | Facebook

Mai multe informa╚Ťii: www.romaniasalbatica.ro