Recitalul Asocieri Timbrale la Muzeul Theodor Aman jpeg

Recitalul Asocieri Timbrale la Muzeul Theodor Aman

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 27 aprilie 2015

Stagiunea Muzicală Theodor Aman organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti, vă invită joi, 30 aprilie 2015, de la ora 19.00, la un concert de fagot susţinut de solista Maria Chifu, alături de invitatele sale, Olga Podobinschi (la pian) şi Mihaela Pletea (soprană), la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului. 

 

Maria Chifua studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti. A participat la cursuri de Masterclass susţinute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) şi David Rachor (SUA) în 2001 şi 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă şi la Universität für Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. Ȋn anul 2011 a obţinut titlul de doctor-Summa cum laude, în cadrul Universitaţii de Muzică Bucureşti, iar din anul 2012 este cadru asociat la catreda de fagot. 

A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri internaţionale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internaţional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană-Happoman 2012 (Coreea de Sud), proiectului româno-irlandez “Theatre of Sound” susţinut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland şi ICR, Catsheuvel Festival şi Roem Eens Verhaal, De Nieuwe Regentes, Haga. A susţinut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Olanda, Grecia. Este membră a grupului Inter-Art SeduCânt şi Sonomania.Program

Francis Poulenc-Les chemins de l'amour pentru voce şi pianFrédéric Chopin-Étude op.10 no.3-Tristesse, pentru fagot şi pianFrédéric Chopin-Fantaisie-Impromptu în do# minor, op. 66, pentru pianJules Massenet-Meditaţie din Thais, pentru fagot şi pianBurgmueller-Arabesc, pentru fagot şi pianLeo Delibes-Vals, pentru pianJ.Bizet-Habanera din opera Carmen pentru fagot şi pianGeorge Bernard Shaw-I could have danced all night din My fair ladyAndrew Lloyd Webber-Think of me din Fantoma de la operăLeonard Bernstein-I feel pretty din West Side StoryJacques Offenbach-Barcarola-Duet din opera Povestirile lui HoffmannPreţul unui bilet este 16 lei.