Sarmizegetusa regia  Foto Administrația Sarmizegetusa Regia (5) jpg

Realitate augmentată și reconstituiri 3D, de 1 mai la Sarmizegetusa Regia

Turiștii care vor vizita de 1 mai situl arheologic Grădiștea de Munte - Samizegetusa Regia vor putea vedea demonstrații de realitate augmentată și reconstituiri 3D.

Evenimentul își propune să ofere o imagine clară asupra construcțiilor monumentale din zona sacră de la Samizegetusa Regia. Astfel, vizitatorii pot admira reconstituiri ale construcțiilor de cult realizate cu ajutorul unui echipament special pus la dispoziție de specialiștii din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, anunță Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, pe pagina de Facebook a instituției.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate aplicații cu reconstituiri 3D ale zonei sacre de la Sarmizegetusa Regia, aplicații ce conțin imagini 3D și descrierea unor artefacte care au fost descoperite de-a lungul timpului în urma cercetărilor arheologice.

Realitate augmentată și reconstituiri 3D, de 1 mai la Sarmizegetusa Regia

Ruinele de pe Dealul Grădiștii atrag anual zeci de mii de vizitatori datorită importanței vestigiilor care se găsesc aici. În a doua parte a epocii fierului aici s-a dezvoltat cea mai mare așezare din perioada respectivă, documentată până în prezent pe teritoriul României. Sarmizegetusa Regia a reprezentat centrul politic, administrativ și religios al regatului dacic, fiind totodată și reședința ultimului rege al dacilor, Decebal.