Reagan – Portretul unui lider American jpeg

Reagan – Portretul unui lider American

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 11 iunie 2014

BBC Knowledge va difuza joi, 12 iunie, de la ora 23:00, documentarul Reagan, care dezvăluie cariera unuia dintre arhitecții lumii moderne:Ronald Reagan – figură emblematică, stea de cinema și președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate.

Documentarul surprinde portretul celui de-al 40-lea președinte american și ascensiunea lui meteorică – de la actor mediocru de cinema la reprezentant de vânzări al General Electric, de la guvernatorul statului California până la cel mai puternic om din lume – și examinează modul în care acest vehement opozant al comunismului reușeste să aibă o carieră politică neașteptată – o carieră care continuă sa modeleze încă modul de viață american.

Totuși, unii critici consideră că economia mondială încă suferă de pe urma efectelor politicilor lui Reagan, iar orgoliul politicii sale externe continuă să împingă America într-un ciclu de intervenții militare aventuroase în diferite colțuri ale lumii. Pentru acești critici, Reagan este o figură de rău augur, care a făcut mai multe lucruri proaste decât bune.

Cine a fost Ronald Reagan și cum a ajunssă modeleze politica mondială în modul în care a făcut-o? Cu ajutorul unor interviuri cu colaboratorii săi cei mai apropiați și care l-au cunoscut cel mai bine, acest documentar oferă o perspectivă profundă și relevantă asupra politicilor lui Reagan care au revenit în actualitate.

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe:de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.