Primul lung metraj rom├ónesc despre Fenomenul Pite╚Öti finan╚Ťat prin crowdfunding jpeg

Primul lung metraj rom├ónesc despre Fenomenul Pite╚Öti finan╚Ťat prin crowdfunding

ÔÇŁHerman-Omul din spatele teroriiÔÇŁ, primul lung metraj rom├ónesc care abordeaz─â terorile din ├«nchisoarea comunist─â de la Pite╚Öti, cu Ion Caramitru ├«n rol principal, a reu╚Öit, ├«n circa dou─â s─âpt─âm├óni, s─â atrag─â finan╚Ť─âri de aproape 7.000 lei pentru produc╚Ťie ╚Öi postpoduc╚Ťie, pe Sprijina.ro, cea mai nou─â platform─â de crowdfunding 100% rom├óneasc─â. Proiectul, lansat de o echip─â de tineri cinea╚Öti independen╚Ťi, este ├«n plin proces finan╚Ťare, oferindu-le poten╚Ťialilor sus╚Ťin─âtori posibilitatea de a deveni produc─âtori ai peliculei.

ÔÇŁHerman-Omul din spatele teroriiÔÇŁ este un proiect finan╚Ťat 100% prin crowdfunding, ├«nscris pe Sprijina.ro, cea mai nou─â platform─â de crowdfunding din Rom├ónia, pe 23 iulie, anul acesta. P├ón─â ├«n prezent, lung metrajul a atras 19 dona╚Ťii, ├«n valoare de circa 7.000 lei, ╚Öi peste 11.000 de vizualiz─âri pe Sprijina.ro.  Banii urmeaz─â s─â fie utiliza╚Ťi pentru postproduc╚Ťia ╚Öi distribu╚Ťia filmului, care va fi activ pe platform─â ├«nc─â 10 zile. 

Donatorii care aleg s─â se implice ├«n finan╚Ťarea primului film care abordeaz─â ├«n profunzime subiectul experimentului Pite╚Öti, una dintre cele mai dure ├«nchisori comuniste din Rom├ónia, vor avea ocazia s─â se numere, oficial, printre produc─âtorii sau sponsorii lung-metrajului care ├«l are ├«n rol principal pe Ion Caramitru.

ÔÇŁPe Sprijina.ro facem tot posibilul s─â sus╚Ťinem ╚Öi s─â promov─âm acele proiecte autentice, care aduc plus valoare societ─â╚Ťii. Echipa care se ocup─â de lung metraj ne-a abordat cu entuziasm chiar ├«n ziua lans─ârii Sprijina.ro ╚Öi am fost bucuro╚Öi s─â ├«i ajut─âm imediat, mai ├«nt├ói prin consiliere ╚Öi informa╚Ťii despre cum ├«╚Öi pot promova mai bine cauza, iar apoi cu ├«nscrierea propriu-zis─â pe platform─â ╚Öi ini╚Ťierea str├óngerii de fonduri. Cauza nu este finalizat─â, a╚Öa c─â ├«ncuraj─âm to╚Ťi rom├ónii iubitori de frumos ╚Öi art─â s─â contribuie cu c├ót de pu╚Ťin pentru visul unor tineri curajo╚ÖiÔÇŁ, declar─â Remus Pakei, Project Manager Sprijin─â.ro.

Filmul ÔÇŁHerman-Omul din spatele teroriiÔÇŁ este un lung metraj cu abordare sincer─â ╚Öi original─â a controversatului experiment din ├«nchisoarea Pite╚Öti, din  anii 1942 ÔÇô 1954. Povestea este o expunere a vie╚Ťii lui Herman, un t├ón─âr cu un viitor promi╚Ť─âtor care, datorit─â ├«mprejur─ârilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficien╚Ťi tor╚Ťionari ai faimosului Experiment Pite╚Öti, din perioada comunismului.

ÔÇťHermanÔÇŁ este o expunere r─âscolitoare a unei pove╚Öti n─âscute la ├«nceputurile regimului, atunci c├ónd grani╚Ťa dintre prieten ╚Öi du╚Öman era aproape invizibil─â. Este o etalare terifiant─â a tr─âd─ârii de sine, credin╚Ťei, familiei ╚Öi neg─ârii originilor. ├Än acela╚Öi timp, este o poveste emo╚Ťionant─â despre iubire, prieteni, speran╚Ť─â, ce dezvaluie felul ├«n care o victim─â, o persoan─â inocent─â, poate fi mutilat─â ╚Öi transfomat─â ├«ntr-un monstru.

Proiectul este dezvoltat de o echip─â independent─â de tineri regizori, produc─âtori, arti╚Öti ╚Öi actori care au lucrat la acest proiect bazat pe fapte reale pe o perioad─â de cinci ani. Rolul principal al peliculei ii apar╚Ťine reputatului actor Ion Caramitru.

Despre Sprijina.ro

Sprijina.ro este o platform─â online care se concentreaz─â pe descoperirea, promovarea ┼či finan┼úarea proiectelor excep┼úionale dezvoltate de rom├óni, ├«n spiritul ini┼úiativei, altruismului ┼či autenticit─â┼úii. Echipa ┼či comunitatea Sprijina.ro promoveaz─â ┼či ├«ncurajeaz─â comunicarea ├«n comunitate, ca solu┼úie optim─â pentru ├«nfruntarea ┼či dep─â┼čirea unor situa┼úii sociale, milit├ónd pentru o mentalitate degajat─â, liber─â de prejudec─â┼úi.

Persoan─â de contact: 

Andra Gheorghe, Account Manager TotalPR

E-mail:andra.gheorghe@totalpr.ro

Telefon:0737.035.365

colaj herman jpg jpeg