Povești adevărate, de văzut la cinema și online în luna noiembrie jpeg

Povești adevărate, de văzut la cinema și online în luna noiembrie

Pasiona╚Ťii de biografiile celebrit─â╚Ťilor au motive de mers la cinema luna aceasta. Vie╚Ťile lui Maurizio Gucci, Venus ╚Öi Serena Williams sunt cuprinse ├«n dou─â produc╚Ťii inedite.

Gucci 1 jpg jpeg

Istoria casei Gucci

LA CINEMA | DIN 26 NOIEMBRIE

ÔÇ×Casa GucciÔÇŁ prezint─â evenimentele care au urmat asasin─ârii lui Maurizio Gucci, omul de afaceri italian ╚Öi ╚Öeful casei de mod─â Gucci, de c─âtre fosta sa so╚Ťie, Patrizia Reggiani. ├Än mai 1985, dup─â un mariaj de 12 ani, Maurizio o p─âr─âsea pe Patrizia pentru o femeie mai t├ón─âr─â.

A spus c─â pleac─â ├«ntr-o scurt─â c─âl─âtorie de serviciu ╚Öi nu s-a mai ├«ntors. ├Än 1991, Maurizio ╚Öi Patrizia au divor╚Ťat oficial. ├Än martie 1995, Maurizio, ultimul mo╚Ötenitor al imperiului Gucci, a fost ucis pe sc─ârile cl─âdirii ├«n care lucra de c─âtre un b─ârbat pl─âtit de fosta sa so╚Ťie. ├Äntins─â pe trei decenii pline cu dragoste, tr─âdare, decaden╚Ť─â, r─âzbunare, ╚Öi, ├«n final, crim─â, drama autobiografic─â ne arat─â ce poate ├«nsemna un nume ╚Öi c├ót de departe va merge o familie pentru a r─âm├óne ├«n control.

Regizat de Ridley Scott, filmul are o distribu╚Ťie de excep╚Ťie: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek ╚Öi Al Pacino.

Viziunea din spatele performan╚Ťei sportive: Venus ╚Öi Serena Williams

LA CINEMA | DIN 19 NOIEMBRIE

Bazat pe o poveste adev─ârat─â, ÔÇ×Regele Richard: Cresc├ónd campioniÔÇŁ urm─âre╚Öte c─âl─âtoria lui Richard Williams, un tat─â intransigent, care a contribuit la cre╚Öterea a dou─â dintre cele mai talentate sportive din toate timpurile, care vor ajunge s─â schimbe tenisul pentru totdeauna.ÔÇĘUrm─ârind o viziune clar─â a viitorului lor ╚Öi folosind metode neconven╚Ťionale, Richard are un plan care s─â le duc─â pe Venus ╚Öi Serena Williams de pe str─âzile din Compton, California, pe scena global─â ca personalit─â╚Ťi legendare.

Filmul arat─â puterea familiei, perseveren╚Ťa ╚Öi credin╚Ťa neclintit─â ca mijloc de a realiza imposibilul ╚Öi de a influen╚Ťa lumea. Surorile Williams au dominat sportul alb mai mult de dou─â decenii, au c├ó╚Ötigat ├«mpreun─â 122 de trofee ╚Öi sunt cel mai bine pl─âtite juc─âtoare de tenis ale tuturor timpurilor.

Un erou adev─ârat

ONLINE PE HBO GO

Ac╚Ťiunea filmului ÔÇ×Hotel RwandaÔÇŁ se petrece ├«n anul 1994. ├Än mijlocul tulbur─ârilor care au cuprins ├«ntreg teritoriul Rwandei, un b─ârbat promite s─â-╚Öi apere familia ╚Öi sf├ór╚Öe╚Öte prin a deveni un adev─ârat erou, salv├ónd peste 1.200 de oameni.

Filmul (o produc╚Ťie 2004) are la baz─â o poveste real─â, al c─ârei erou este Paul Rusesabagina (Don Cheadle), un director de hotel din Rwanda, care ├«╚Öi folose╚Öte curajul ╚Öi viclenia pentru a ad─âposti refugia╚Ťi amenin╚Ťa╚Ťi cu moartea. ├Än timp ce restul lumii ignor─â situa╚Ťia, Paul ├«╚Öi deschide inima ╚Öi dovede╚Öte c─â p├ón─â ╚Öi un singur om poate schimba ceva. Conflictul din Rwanda anilor ÔÇÖ90 a marcat unul dintre cele mai s├óngeroase capitole ale istoriei africane recente.

├Än cursul a 100 de zile, peste un milion de oameni au fost uci╚Öi. Str─âzile capitalei Kigali erau pline de s├ónge, dar nimeni n-a venit s─â-i ajute pe supravie╚Ťuitori. Nu a existat nicio interven╚Ťie interna╚Ťional─â ├«n Rwanda. Extremi╚Ötii Hutu i-au masacrat pe vecinii lor Tutsi ╚Öi pe fra╚Ťii lor Hutu care au ├«ncercat s─â li se opun─â, iar celelalte ╚Ť─âri au ales s─â nu se amestece.

Articolul a fost publicat ├«n num─ârul 238 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribu╚Ťie a presei, ├«n perioada 15 noiembrie - 14 decembrie 2021, ╚Öi ├«n format digital pe paydemic.com.

1 coperta H 238 jpg jpeg