“Piraţii şi comoara templierilor”: Duminica piraţilor la HISTORY® jpeg

“Piraţii şi comoara templierilor”: Duminica piraţilor la HISTORY

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2016

Bucureşti, 15 iunie 2016HISTORY®, televiziunea factuală numărul 1 din România¹, va difuza în premieră documentarul în şase părţi “Piraţii şi comoara templierilor”, care încearcă să elucideze un mister de sute de ani. În fiecare duminică, de la ora 20:00, renumitul arheolog subacvatic Barry Clifford şi istoricul Scott Wolter scot la iveală noi dovezi care să arate conexiunile ascunse dintre două grupuri legendare, despărţite de 500 de ani:cavalerii templieri şi piraţii secolului al XVII-lea. Descoperirile acestor cercetători pot schimba istoria şi pot conduce către o comoară care a fost îngropată cu secole în urmă.

Echipa de specialişti are acces, în exclusivitate, la o descoperire fără precedent:cinci corăbii de piraţi aflate în acelaşi loc, pe fundul mării. Ei vor excava atât pe uscat, cât şi în apă, în căutarea comorii pierdute, vor explora peşteri ascunse, cimitire şi vechi structuri de piatră, vor urca munţi şi vor traversa jungla deasă, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante. Cercetătorii vor să demonstreze că există o legătură între cavalerii templieri şi piraţii care prădau oraşele Boston şi New York şi, poate, chiar cu regele Solomon, creând astfel o punte între Ierusalim, Europa, Africa şi coasta de est a Statelor Unite.

În primul episod, difuzat pe 19 iunie, o relicvă descoperită pe un vas naufragiat în Madagascar îi determină pe Barry Clifford şi pe Scott Wolter să înceapă investigația. Scott merge pe urmele cavalerilor templieri în Portugalia, unde găseşte câteva informații uimitoare. Între timp, în Madagascar, Barry cercetează o navă de război care crede că este a Căpitanului Kidd și astfel face o descoperire impresionantă.