Pictorul ╚śtefan C├ól╚Ťia d─âruie╚Öte Bradul Copil─âriei pentru educa╚Ťia copiilor din medii defavorizate jpeg

Pictorul ╚śtefan C├ól╚Ťia d─âruie╚Öte Bradul Copil─âriei pentru educa╚Ťia copiilor din medii defavorizate

Pictorul ╚śtefan C├ól╚Ťia particip─â la cea de-a dou─âzecea edi╚Ťie a evenimentului caritabil Festivalul Brazilor de Cr─âciun, organizat de Salva╚Ťi Copiii Rom├ónia. Pe 10 decembrie, ├«n cadrul Galei Brazilor de Cr─âciun 2020, se va licita online Bradul Copil─âriei - rememorat ╚Öi d─âruit de pictorul ╚śtefan C├ól╚Ťia ╚Öi fotografiat de artistul Florin Ghenade.

├Ämpodobit cu amintirile pictorului, Bradul Copil─âriei este o c─âl─âtorie ├«n trecutul lui ╚śtefan C├ól╚Ťia ╚Öi vorbe╚Öte despre copil─ârie, semnifica╚Ťia Cr─âciunului ╚Öi preg─âtirile ├«n familie pentru aceast─â s─ârb─âtoare. Bradul Copil─âriei este unul dintre cei 30 de brazi crea╚Ťi pentru a sus╚Ťine educa╚Ťia copiilor din medii defavorizate ╚Öi realiza╚Ťi pentru Salva╚Ťi Copiii de arti╚Öti rom├óni precum Felix Aftene, Obie Platon, Ana B─ânic─â, Teodor Graur ╚Öi mul╚Ťi al╚Ťii.  

S╠Žtefan Ca╠élt╠Žia   fotografiat de Florin Ghenade jpg jpeg

Pictorul ╚śtefan C├ól╚Ťia ├«╚Öi aduce aminte c─â ÔÇ×s─ârb─âtorile erau despre preg─âtire, dar nu era o nebunie s─â cumperi, s─â faci c├ót mai mult. P─ârin╚Ťii mei au fost primii care au avut brad ├«n cas─â, e un obicei al lumii noi; bunicii, aveau o ramur─â de mesteac─ân cu c├óteva podoabe. C├ónd era bradul ├«n cas─â, cu mirosul lui, aduceam din pod saci cu f├ón, ne a╚Öezam pe ei ╚Öi ne g├óndeam la povestea Micului Copil care s-a n─âscut pe paie.ÔÇŁ    

Povestea Bradului Copil─âriei spus─â chiar de ╚śtefan C├ól╚Ťia: 

├Än cadrul Galei Brazilor de Cr─âciun, care va avea loc ├«n mediul online, pe 10 decembrie, va putea fi licitat─â o fotografie realizat─â de artistul Florin Ghenade, ce surprinde Bradul Copil─âriei ├«mpodobit cu decora╚Ťiunile realizate de ╚śtefan C├ól╚Ťia. Bradul este fotografiat ├«n aceea╚Öi tehnic─â ├«n care Florin Ghenade a lucrat proiectul Arbori B─âtr├óni, iar imaginea este reprodus─â prin tehnica giclee, pe aluminiu ╚Öi are dimensiunea de 125x100 cm.   

Bradul copilariei lui S C Florin Ghenade  diapozitiv jpg jpeg

Al─âturi de fotografie, se vor putea licita o colec╚Ťie de cutii de lemn ce con╚Ťin desene ╚Öi decora╚Ťiuni: 24 de conuri de h├órtie alb─â, 24 de cuburi de zah─âr ├«nvelite ├«n ╚Öerve╚Ťel, 4 ghirlande de flori de porumb, 2 ghirlande de h├órtie alb─â ╚Öi 2 stele, toate confec╚Ťionate de pictor.

Festivalul Brazilor de Cr─âciun, aflat la cea de-a dou─âzecea edi╚Ťie, este cel mai mare eveniment caritabil din Rom├ónia ce deschide u╚Öa copiilor din medii socio-economice vulnerabile, prin trei programe de sprijin: ╚ścoala dup─â ╚ścoal─â - de prevenire a abandonului ╚Öcolar, A Doua ╚śans─â - de (re)integrare ╚Öcolar─â ╚Öi Gr─âdini╚Ťele Estivale - servicii de educa╚Ťie pre╚Öcolar─â. 

Edi╚Ťia 2020 a festivalului se desf─â╚Öoar─â ├«n mediul online pe data de 10 decembrie, iar licita╚Ťia se va face pe site-ul Artmark. Fondurile colectate ├«n cadrul Festivalului Brazilor de Cr─âciun sprijin─â programele educa╚Ťionale ├«n beneficiul copiilor defavoriza╚Ťi, derulate de Salva╚Ťi Copiii Rom├ónia.