Piata Taraneasca la Muzeul Taranului Roman jpeg

Piata Taraneasca la Muzeul Taranului Roman

📁 Istorie culinară
Autor: Redacția

Intre 28 si 30 octombrie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, peste 40 zeci de producatori va asteapta la Muzeul Taranului Roman, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti si nu numai.

Urmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii din Bran, dar si Moeciu, Brasov, Sibiu, coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin.

Li se adauga produse traditionale din carne de porc, vitel, oiaie, gasca din Galati, Botosani, Suceava, Ialomita si Iasi, cascavaluri olandeze si dulciuri unguresti.

Adaugati meniului de bunatati muraturi fara conservanti:pepene galben si rosu, mere, pere murate, castraveti si muraturi asortate, suc de mere bio.

Avem siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare, zacusti de ghebe si hribi, prajituri muntenesti si maramuresene, Kurtos Kalacs, cozonaci, ciocolata de casa si halvita din miere si ciuin, placinta de Turnu si alte deserturi delicioase.

Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere si pere din livada, legume de la tarani, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs de la Lupeni.

Pentru pofticiosi se pot servi la fata locului mancaruri traditionale pregatite cu mult suflet de gospodinele de la Hanul Hangitei.

Din Muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii terapeutice iar mesterii populari va vor intampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, icoane si alte obiecte mestesugaresti.

La Piata Taraneascatotul se ia pe degustate!

Intre 28 si 30 octombrie, de la 10:00 pana la orele 18:00, in curtea Muzeul Taranului Roman. Intrarea este libera!