Peste 200 de autovehicule istorice, aşteptate să participe la Retroparada Primăverii 2023

Peste 200 de autovehicule istorice, aşteptate să participe la Retroparada Primăverii 2023

Peste 200 de autovehicule istorice ale membrilor filialei Bucureşti a Retromobil Club România sunt aşteptate să participe la Retroparada Primăverii 2023, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 28 aprilie, între orele 10.00-13.00, în Parcul Lumea Copiilor.

Potrivit unui comunicat al Retromobil Club România, selecţia unică de exponate va fi reunită într-o ediţie aniversară Retromobil25. Expoziţia va putea fi vizitată gratuit.

La Retroparada Primăverii din Bucureşti, de departe cea mai mare reuniune de autovehicule istorice din ţară, vor fi prezentate autoturisme atestate istoric după standardele FIVA fabricate între anii '20 şi '90 aflate în colecţia membrilor Retromobil Club România filiala Bucureşti care tezaurizează aproximativ 800 de exemplare.

Potrivit organizatorilor, Retroparada Primăverii este un eveniment cu o tradiţie de 25 de ani care prin reunirea autoturismelor din colecţia membrilor săi reprezintă o ocazie efervescentă şi unică de a lua contact cu istoria fenomenului automobilistic mondial din ultimul secol, având o mare putere de atracţie pentru publicul de toate vârstele şi din cele mai diferite generaţii deoarece, de la copil la bunic, autoturismele de colecţie trezesc curiozitatea sau nostalgia retrăirii unor momente importante din viaţă.