Parcul pe Tehnică Militară, închis temporar (foto: Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”)

Parcul pe Tehnică Militară de la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, închis temporar

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2024

Parcul pe Tehnică Militară din cadrul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” este închis temporar, pentru lucrările de construcție a pavilionului de acoperire ce se va executa în partea centrală a curții instituției muzeale, pavilion ce va proteja mai bine piesele care vor fi expuse la exterior.

Conform unui comunicat al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, pentru asigurarea siguranței vizitatorilor, pavilioanele de colecții vor rămâne închise pe timpul desfășurării șantierului.

Muzeul va rămâne deschis cu program normal, de miercuri până duminică, între orele 09.00 și 17.00, cu ultima intrare la orele 16.00. Deschis vizitării va fi Pavilionul de istorie militară generală cât și esplanada din fața acestuia.

Dispusă în curtea interioară a muzeului, Parcul de Tehnică Militară, etalează peste 180 de piese, multe dintre acestea fiind rare sau chiar unice în Europa și în lume. Printre piesele prezentate, achiziții sau capturi de război, se remarcă diverse variante ale tunului Krupp, folosit în Războiul de Independență (1877- 1878), tunuri folosite în Primul Război Mondial și piese de artilerie din al doilea război mondial. Printre cele mai importante exemplare sunt cele două obuziere Škoda, pe cale ferată, calibrul 380 mm. și respectiv 420 mm., capturate de armata română în 1919.