Papamobilul folosit de Papa Francisc în timpul vizitei din România (© Muzeul Național Brukenthal)

Papamobilul folosit de Papa Francisc în timpul vizitei din România, expus la Palatul Brukenthal

În cadrul expoziției „Papa Francisc - pelerin în România” va fi expus și Papamobilul folosit de Papa Francisc în timpul vizitei din România, la Șumuleu Ciuc.

Expoziția „Papa Francisc - pelerin în România” se va deschide sâmbătă 24 iunie 2023, ora 13.00 la Palatul Brukenthal din Sibiu, informează un comunicat al Muzeului Național Brukenthal.

Pentru participarea la evenimentul deschiderii Sezonului expozițional Brukenthal la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, accesul este gratuit însă cu rezervare la telefon 0269217691, în intervalul orar 9-15 până vineri 23 iunie 2023.

Papamobilul Dacia va putea fi văzut la Sibiu în perioada 24 iunie-2 iulie 2023.

Foto: Muzeul Național Brukenthal
Foto: Muzeul Național Brukenthal

Papa Francisc a vizitat România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitația autorităților statului român și a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Papa Francisc a vizitat Bucureștiul, Iașiul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Vizita Papei Francisc în România a avut loc la exact 20 de ani după ce Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul Papă care a vizitat România, în 1999. Catolicii din România reprezintă peste 4% din populație și sunt a doua cea mai mare confesiune după Biserica Ortodoxă Română.