Oscar 2015  Povestea lunetistului „letal“ din SUA jpeg

Oscar 2015. Povestea lunetistului „letal“ din SUA

📁 Recomandări de film
🗓️ 19 ianuarie 2015

Chris Kyle, pentru a cărui interpretare din filmul „American Sniper“ actorul Bradley Cooper a fost nominalizat la premiile Oscar 2015, a fost membru al trupelor SEAL şi cel mai eficient lunetist din istoria Statelor Unite ale Americii, omorând 255 de inamici pe frontul de luptă din Irak. În mod ironic, acesta nu a murit în război, ci ucis de un camard, acasă, în Texas.

„E vorba despre câte vieţi a salvat, nu despre câte a luat“, a declarat, pentru Fox News, Wayne (65 de ani), tatăl fostului soldat ucis pe 2 februarie 2013. Viaţa lui Chris Kyle va fi prezentată în drama de război „American Sniper/Lunetist american“, ce va avea premiera în cinematografele din România pe 30 ianuarie. Lungmetrajul, regizat de veteranul cineast Clint Eastwood, a fost aplaudat de criticii de film şi a primit şase nominalizări la Oscar 2015, inclusiv la unele dintre cele mai importante categorii – Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal (Bradley Cooper) şi Cel mai bun scenariu adaptat.

Oscar 2015. Lista completă a nominalizărilor

Reticent în ceea ce priveşte viitorul film, tatăl celui supranumit „cel mai letal lunetist din istoria Statelor Unite ale Americii“, l-a avertizat pe regizorul Clint Eastwood (84 de ani) că „v-a dezlănţui Iadul“ asupra lui „dacă îi va afecta reputaţia fiului cu un film hollywoodian despre viaţa sa“, dar Eastwood l-a asigurat că nu va provoca spiritele, după ce a cumpărat drepturile de autor asupra bestsellerului omonim.

„Ştiu ce poate face Hollywoodul, cum poate schimba lucrurile. M-au privit în ochi şi mi-au spus că vor onora memoria fiului meu. A fost o promisiune suficientă pentru mine. Atât domnul Eastwood, cât şi domnul Cooper au fost oameni de toată încrederea. Au fost deschişi şi nu au ascuns niciun detaliu“, a declarat Wayne, citat de „Daily Mail“.

Citeste mai mult:adev.ro/nieuf2