„Oameni din Maramureș”, expoziție la Cărturești jpeg

„Oameni din Maramureș”, expoziție la Cărturești

Sambata, 28 ianuarie 2012 incepand cu ora 17:00, Libraria Carturesti va prezinta un eveniment deosebit, povesti in imagini mai graitoare decat insusi graiul. Impreuna cu Mihai Postelnicu, autor al fotografiilor cuprinse-n expozitia „Oameni din Maramures”, va reamintim ca valorile nu se pierd decat pentru cei care nu au ragazul sa le caute.

De indata ce treci muntii, ca din vis apar aspecte ale vietii cotidiene demult uitate. Atunci cand privesti fotografii din Maramures, cu batrane care torc in fata unor monumentale porti de lemn, cu batrani care mana o vaca incaltati in opinci, iti vine sa zici:“uite, i-au imbracat pentru poza!” .

Daca vrei sa redescoperi Romania, daca esti pe punctul de a-ti pierde increderea ca mai exista oameni care stiu sa poarte costumul popular cu toata mandria, daca vrei sa inveti ce e evlavia si, mai ales, daca doresti sa te convingi ca acest popor mai traieste după randuiala stramosilor, atunci trebuie s-ajungi in Maramures, acolo unde „se agata harta-n cui”, adica in tinutul Sighetului. Gustul pentru miresmele acestui tinut se pastreaza intact, ba chiar putem spune ca este in sporire. Aceasta deoarece sufletul viu al locului mai poate fi perceput in multe spati, dar, mai presus de toate, pe chipul oamenilor.