O zi dedicată grădinilor și peisajului la Accademia di Romania jpeg

O zi dedicată grădinilor și peisajului la Accademia di Romania

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 aprilie 2015

Loc de armonie și contraste, de întâlnire și conflict între natură și cultură, între tehnică creativă și violență uneori distructivă, grădinile sunt spații în care elementele cele mai diverse ale frumosului natural și artistic sunt grupate și asociate în felurite moduri, producând de cele mai multe ori realități conflictuale.

Plecând de la aceste considerații ia naștere un proiect articulat în doua evenimente care vor avea loc în data de 15 Aprilie 2015, începând cu ora 17 în incinta Accademiei di Romania din Roma, Piazza Josè de San Martin, 1:

Masa rotundăcu titlul “Giardini. Riflessioni sull'armonia e sul paesaggio” invită la o reflecție asupra noilor valori estetice și sociale ale armoniei dintre om și natură în spațiul tot mai puțin restrâns al grădinii. Peisagiști și arhitecți, artiști și scriitori se vor întâlni pentru a discuta despre conceptul de peisaj din diverse puncte de vedere și din diferite perspective disciplinare.

Vor interveni:Franco Zagari-arhitect peisagist și profesor de Arhitectură peisajului la Universitatea Sapienza din Roma, Monica Sgandurra-arhitect și peisagist, artistul Alfredo Pirri, Claudio Libero Pisano-curator și director al Centrului Internațonal de Artă Contemporană din Genazzano și Lucilla Zanazzi-expertă în grădini și organizatoare de evenimente tematice.

Începând cu ora 19 va avea loc deschiderea expoziției "Giardini dello splendore. Bellezza ferita" a artistului clujean Andrei Ciurdărescu, bursier “Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma. În viziunea sa, grădina este un loc al tensiunilor și un spațiu conflictual unde diverse forțe creatoare ajung să intervină reciproc în mod brutal una asupra celeilalte. Expoziția va fi deschisă în perioada 15 – 23 aprilie 2015.