O crimă cu mustaţă png

O crimă cu mustaţă

📁 Recomandări de film
🗓️ 4 decembrie 2017

Era epoca frumoasă a Europei, iar opulenţa şi confortul purtau un nume: Orient Express. Nimeni nu îşi imagina însă că un bilet în „regele trenurilor” include şi o crimă. Un tren şi 12 suspecţi care îşi aveau alibiul în CV, personalitate sau titlul nobiliar. Fiecare e un personaj conturat excentric, cu putere, de către Agatha Christie în romanul său Crimă în Orient Express. Dar, mai presus de orice, este el, „probabil cel mai bun dintre detectivi” – Hercule Poirot. Va reuşi el să elucideze cazul şi, mai ales, să descopere, contra timp, cine sunt cu adevărat misterioşii pasageri?

La Belle Époque a vândut „iluzia orientală”. Aşa au numit oamenii vremii trenul care avea să unească Europa de la Est la Vest, cei 6.000 de kilometri care aveau să fie străbătuţi în numai câteva zile. Era firesc ca, într-o vreme a aristocraţilor, ideea lui George Nagelmackers să fie ambalată în lux şi eleganţă. Şi pentru că trenul pare-se că purta în cabinele lui adevărate poveşti, Agatha Christie a profitat şi a oferit oamenilor un bilet către o poveste cu o crimă, mulţi suspecţi şi mult mister. Totul se învârte însă în jurul „omului micuţ cu mustaţă enormă”, belgianul Hercule Poirot, un detectiv cu alură de gentleman.  

orient express jpg jpeg

Un american înstărit este omorât când trenul se afla în mijlocul Alpilor. Aparent este cel mai greu caz al lui Poirot, pentru că toţi cei doisprezece suspecţi aveau motiv, dar în acelaşi timp toţi îşi consolidaseră un alibi. Pe vestitul detectiv însă nu aveau cum să îl ducă de nas, căci principiul lui de alb şi negru, fără vreo posibiliate de compromis, îi era cel mai bun aliat în rezolvarea cazului.

Cea de-a patra ecranizare a romanului stă sub bagheta lui Kenneth Branagh, care interpretează şi rolul lui Poirot. Personajele sunt unul şi unul, fiecare fiind protagonist: o prinţesă rusă, actori, un mafiot, un misionar, o văduvă, un detectiv sub acoperire sunt câţiva dintre cei care se află blocaţi în Orient Express. Cât despre distribuţie, aceasta este una de zile mari: Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley. Va rezolva Poirot cazul? Până veţi afla răspunsul la întrebare, porniţi de la premisa mafiotului Ratchett: „Să nu ai încredere în nimeni, în niciunul dintre ei”. „Crima din Orient Express” intră pe 24 noiembrie în cinematografele din toată ţara.