O biciclet─â din lemn, din secolul al XIX lea, expus─â la Muzeul de Istorie din Sibiu jpeg

O biciclet─â din lemn, din secolul al XIX-lea, expus─â la Muzeul de Istorie din Sibiu

O bicicletă din secolul al XIX-lea, construită din metal și lemn, va fi expusă vineri și sâmbătă, 24 și 25 martie, în curtea Muzeului de Istorie din Sibiu.

Anul acesta, cu ocazia evenimentului Earth Hour, Muzeul Na╚Ťional Brukenthal dore╚Öte s─â celebreze un dublu bicentenar. Anul 1817 este cel al deschiderii primului muzeu public din Rom├ónia prin dorin╚Ťa testamentar─â a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) ╚Öi, totodat─â, anul oficial al invent─ârii bicicletei de c─âtre baronul Karl Drais (1785-1851), relateaz─â un comunicat al Muzeului.

ÔÇŁPublicul vizitator este invitat la Muzeul de Istorie Casa Altemberger ├«n zilele de 24 ╚Öi 25 martie s─â ├«nt├ólneasc─â str─âmo╚Öii bicicletelor de ast─âzi ÔÇô un velociped ╚Öi o biciclet─â datate ├«n sec. XIX. Vineri, 24 martie, ├«ncep├ónd cu orele 12:00 la sediile Muzeului de Istorie ╚Öi a Muzeului de Istorie Natural─â vor avea loc activit─â╚Ťi educative cu tema importan┼úei mijloacelor de transport nepoluante ┼či a istoricului bicicleteiÔÇŁ, informeaz─â comunicatul citat.  

Ora P─âm├óntului este celebrat─â anu acesta pe 25 martie, ├«ntre orele 20:30 ╚Öi 21:30.  

expozitie Brukenthal jpg jpeg

Foto: Facebook / Muzeul Na╚Ťional Brukenthal