Noua expozi╚Ťie de la ARCUB v─â invit─â s─â NU PARCA╚ÜI! ├«n septembrie la Hanul Gabroveni png

Noua expozi╚Ťie de la ARCUB v─â invit─â s─â NU PARCA╚ÜI! ├«n septembrie la Hanul Gabroveni

├Äntre 10 ┼či 27 septembrie, ARCUB ÔÇô Centrul Cultural al Municipiului Bucure╚Öti ├«n parteneriat cu Institutul Polonez din Bucure┼čti invit─â bucure╚Ötenii s─â fac─â un altfel de tur vizual prin Bucure┼čti, cu ocazia celui mai nou eveniment de la Hanul Gabroveni:expozi╚Ťia foto NU PARCA╚ÜI! semnat─â de artista polonez─â Maja Demska. Deschiderea oficial─â a expozi╚Ťiei va avea loc joi, 10 septembrie, ├«ncep├ónd cu ora 18:00, la Sala Arcelor din Hanul Gabroveni ÔÇô Strada Lipscani nr. 84-90.

Absolvent─â de graphic design ┼či masterand─â ├«n comunicare vizual─â la Universitatea de Arte din Pozna┼ä, Maja Demska a studiat un semestru la UNARTE Bucure┼čti, timp ├«n care a explorat ╚Ťesutul urban al Bucure┼čtiului din punctul de vedere al unui str─âin. O avid─â colectoare de obiecte, cuvinte ┼či contexte, artista polonez─â a venit cu ideea proiectului prin care ┼či-a dorit s─â ofere publicului rom├ón o perspectiv─â proasp─ât─â ┼či surprinz─âtoare asupra unor lucruri at├ót de comune ┼či familiare care au devenit aproape imperceptibile ÔÇô caprele de parcare. 

Despre obiectele inspira╚Ťiei sale, artista declar─â:ÔÇ×Caprele de parcare sunt construite din ceea ce pare c─â nu exist─â. ╚śi, ├«ntr-adev─âr, pentru locuitorii Bucure┼čtiului caprele de parcare sunt invizibile ÔÇô mesajul e clar, forma e familiar─â, obi┼čnuit─â, transparent─â. A┼č vrea s─â memorez un dic┼úionar de obiecte care, prin prezen┼úa sa st├óngace, schimb─â spa┼úiul public ├«ntr-unul privat.ÔÇŁ

Viziunea artistei a fost de a fotografia obiectele scoase din context ┼či de a le prezenta ca pe ni┼čte instala╚Ťii abstracte de art─â. Prin colec╚Ťia fotografic─â de semne neoficiale, Maja Demska propune explorarea expresiilor de creativitate local─â, elemente care construiesc, al─âturi de monumente ┼či edificii istorice, identitatea ora┼čului Bucure┼čti.

maja demska1 jpg jpeg

├Än cadrul expozi╚Ťiei NU PARCA╚ÜI! de la Sala Arcelor, Hanul Gabroveni, va fi expus─â cartea cu acela┼či nume, semnat─â de artista polonez─â Maja Demska. Forma neobi┼čnut─â ┼či experimentarea cu materialele ÔÇô diferitele tipuri de h├órtie, carton ┼či fire ÔÇô au f─âcut-o pe autoare s─â simt─â c─â ├«┼či croie┼čte singur─â propria ÔÇ×capr─â de parcareÔÇŁ.

Astfel, cartea Nu parca╚Ťi! va fi prezentat─â ├«n spa╚Ťiul galeriei ca un obiect de art─â ├«n sine, dar ├«n acela┼či timp, ┼či ca un catalog al expozi╚Ťiei. ÔÇ×├Ämi imaginez aceast─â expozi╚Ťie ca pe un ÔÇśaltfel de traseu turisticÔÇÖ ├«n care vizitatorul alege s─â nu caute obiectivele turistice din jur, ci s─â priveasc─â caldar├ómul pe care p─â┼če┼čte.ÔÇŁ 

Accesul la eveniment este gratuit.

Expozi╚Ťia Nu parca╚Ťi! este un eveniment organizat de ARCUB care se afl─â sub umbrela proiectului de anvergur─â Bucure╚Öti Memoria | Explorarea | Imaginarea Ora╚Öului, care lanseaz─â candidature ora╚Öului Bucure╚Öti la titlul de Capital─â European─â a Culturii. Ini╚Ťiat─â ├«n perioada etapei de explorare a ora╚Öului, expozi╚Ťia Nu parca╚Ťi! reu╚Öe╚Öte s─â arate prin fotografiile expuse un Bucure╚Öti viu, ├«n care fiecare gest al locuitorilor, de╚Öi aparent insignifiant, reu╚Öe╚Öte s─â surprind─â autenticitatea locului. 

nu parcati 0 png png