NASA a descoperit viaţă extraterestră sub gheaţa Antarcticii jpeg

NASA a descoperit viaţă extraterestră sub gheaţa Antarcticii

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2010

Agentia Spatiala americana a facut o descoperire uluitoare in Antarctica. Aceasta ar putea avea implicatii majore in descoperirea unor forme de viata extraterestra.

NASA a descoperit un crustaceu numit amfipod care inota pe sub gheata, la o distanta de 20 km de zona in care apa nu este inghetata. Oamenii de stiinta ai NASA au folosit o camera speciala care a putut patrunde prin gheata groasa prezenta in aceasta zona a planetei, conform dailygalaxy.com.

Aceasta creatura ciudata inota la 182 metri sub gheata Antarcticii. In conditiile existente in acest loc, ei nu se asteptau sa gaseasca mai mult decat microbi.

Imaginile facute publice de NASA au fost filmate in decembrie 2009. In ele poate fi vazut un crustaceu care se aseamana cu un crevete. Nu se stie, insa, cu exactitate ce este aceasta creatura care inoata pe langa camera.

Descoperirea este importanta deoarece infirma teoriile initiale ca viata nu poate exista la o asemenea adancime si in acele conditii. Este posibil ca forme de viata mult mai complexe sa existe in conditii la fel de neprelnice sau chiar mai vitrege decat cele de sub gheata Antarcticii.

In anul 2006, in apele marilor si oceanelor au fost descoperite nu mai putin de 500 de noi specii marine. Totul face parte dintr-un recensamant al speciilor prezente in apele marilor si oceanelor. Multe specii traiesc in conditii asemanatoare celor de pe planetele Marte si Venus.

"Cercetarile nu se incheie aici", a declarat Jesse Ausubel, coordonatorul acestui program multinational de cercetare intins pe o perioada de 10 ani.

Cei de la NASA sunt foarte interesati de descoperirile facute, caci, astfel, vor fi aflate lucruri noi in legartura cu posibilitatea existentei vietii extraterestre.

Astronomii sunt de parere ca sub suprafata inghetata a satelitului planetei Jupiter, Europa, este posibil sa se gaseasca un ocean. Conditiile prezente pe aceasta planeta sunt similare celor gasite pe Pamant, la mare adancime sub apa oceanului.

Prezenta metanului in aceste locuri nu impiedica, totusi, existenta vietii. Descoperirile recente ii incurajeaza pe cercetatori sa caute in continuare forme de viata extraterestra. In plus, NASA a anuntat sapatamana trecuta ca a descoperit semne ale prezentei apei pe Marte.