NASA a descoperit cea mai mică planetă din afara sistemului solar
O navă spaţială NASA a detectat o planetă stâncoasa care este cea mai mică planetă descoperită vreodată în afara sistemului nostru solar.
Exoplaneta (sau planeta extrasolară)-numit astfel pentru că aceasta orbiteaza în jurul unei stele care nu este Soarele-a fost numită Kepler-10b. Aceasta măsoară 1, 4 ori diametrul Pământului şi a fost confirmată după mai mult de opt luni de colectare a datelor, a declarat CNN. Acesta este prima planetă stâncoasa, asemănătoare Pământului, descoperită de nava spaţială Kepler.
Dimensiunea exoplanetei şi compoziţia stâncoasă cresc probabilitatea ca Kepler-10b să conţină apă lichidă, şi, probabil, viaţa de un anumit fel, însă doar dacă s-ar afla la o distanţă potrivită de steaua în jurul căreia orbitează. Planeta este mult prea aproape de steaua sa-de 20 de ori mai aproape decât se află Mercur de Soare.
Totuşi, descoperirea este importantă având în vedere ce altceva ar mai putea dezvălui Kepler.
"Deşi această planetă nu poate fi locuită, interesante sunt descoperirile pe care le-am putea face şi promisiunile pe care le face această exoplanetă.", a declarat Douglas Hudgins, un om de ştiinţă.
Misiunea agenţiei este prima capabilă de a găsi planete asemanatoare Pământului ca mărime în apropierea zonei de locuit, şi la o distanta potrivită de o stea, astfel încât planeta să poată menţine apa lichidă şi potenţial de viaţă.