Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei” din Alba Iulia (© Lucian Craiu / Facebook)

Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei”, vizitat de peste 4.000 de persoane în mai puțin de o lună

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 28 februarie 2024

Peste 4.000 de persoane au vizitat Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei”, în mai puțin de o lună de la inaugurare. Cel mai nou muzeu din Alba Iulia este amenajat în Palatul Principilor, construit în secolul al XV-lea și în care a locuit și voievodul Mihai Viteazul.

Monument istoric de clasă A, reabilitat printr-o investiție de circa 6 milioane de euro, derulată cu fonduri europene, Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia a devenit accesibil publicului larg din data de 5 a lunii februarie, odată cu inaugurarea muzeului cu același nume. Astfel, în mai puțin de o lună de la deschidere, obiectivul a atras peste 4.000 de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate, informează un comunicat al Muzeului „Palatul Principilor Transilvaniei”.

Dacă în luna februarie accesul a fost gratuit, începând de vineri, 1 martie, vor intra în vigoare tarifele de vizitare pentru prima parte a expoziției de bază, cea care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimentele cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.

Intrarea în sectorul expozițional se va face în continuare prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, din jumătate în jumătate de oră, în baza biletului de acces (20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru persoanele de peste 65 de ani, 5 lei pentru elevi și studenți cu vârsta de până în 26 de ani). Ghidajul este inclus în tarif.

Pentru grupuri organizate, de 20 de persoane, tariful scade la 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți.

Accesul este gratuit pentru angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, copiii sub 6 ani și jurnaliști.

Muzeul este deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, cu ultima intrare la ora 16.30.

Mai multe pentru tine...