Muză Muzică Muzeu  jpeg

Muză.Muzică.Muzeu.

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2012

Încă puţin şi toamna va începe să ne copleșească cu oferte culturale. Odată cu ea, Asociaţia De dragul artei se reîntoarce, mai entuziastă ca oricând, cu programele gratuite de educaţie creativă organizate la Muzeul Naţional „George Enescu” de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucureşti.

Proiectul Muză.Muzică.Muzeu.revine, astfel, în luna septembrie, cu o ultimă serie a programelor dedicate copiilor de 2-6 ani şi părinţilor acestora. Asemănător lunilor iunie-iulie ale acestui an, programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite:„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş”şi „Domnul Do şi Domnişoara La”. Ambele sunt gratuite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, înscrierea fiind obligatorie începând cu ziua de luni a săptămânii în care este programată întâlnirea.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică, mişcare și instrumente muzicale. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul unor muzicieni care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.

Tema 1:„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş”– program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2:„Domnul Do şi Domnişoara La” –program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

  Programul începe cu prezentarea Domnului Do căruia îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Măruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu,   una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

Vă aşteptăm la ultima serie a acestor programe, o vizită interactivă şi educativă de neuitat atât pentru părinţi, cât şi pentru copii! Veţi avea parte de clipe pline de veselie, curiozitate, muzică, dans, istorie, creativitate... toate pentru cei mici şi cei mari, puse la dispoziţie de Asociaţia De dragul artei şi de Muzeul „George Enescu” prin proiectul Muză.Muzică.Muzeu.  finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Structura programelor:

•           Sâmbătă, 8 septembrie, ora 10.30,  -„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani;

•           Duminică, 9 septembrie, ora 10.30,  -„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;   

•           Sâmbătă, 15 septembrie, ora 10.30-„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;

•           Duminică, 16 septembrie, ora 10.30-„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani.

•           Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30-„Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani;

•           Duminică, 23 septembrie, ora 10.30-„Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;

•           Sămbătă, 6 octombrie, ora 10.30-„Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copii de 4-6 ani

•           Duminică, 7 octombrie, ora 10.30-„Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copii de 2-3 ani

Înscrieri:

Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la e-mail:dorothea@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului) sau la tel. 0747 027 353. Participarea este gratuită atât pentru copii, cât și pentru părinți. Din cauza numărului mare de solicitări vă sfătuim să solicitați înscrierea în cursul zilei de luni a săptămânii programului.

Despre coordonatorul proiectului:

Asociaţia De dragul arteiîşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Partener principal:  

Muzeul Naţional "George Enescu" se află în Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expoziţia permanentă dedicată marelui muzician – compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor – se desfăşoară în doar câteva săli de la parterul somptuosului Palat şi în casa memorială din spatele palatului, încercând să refacă traseul vieţii compozitorului. www.georgeenescu.ro