Mogoșoaia    palatul muzicii jpeg

Mogoșoaia... palatul muzicii

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 martie 2018

În perioada 1 aprilie – 3 iunie 2018, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia redevine, pentru al șaptelea an consecutiv, un palat al muzicii, un spațiu al excelenței sonore și propune pe parcursul a 11 duminici, 10 recitaluri inedite, susținute de muzicieni de primă valoare, la Ediția a VII-a a Mogoșoaia ClasicFest.

Preluând moda englezească a concertelor de prânz, organizatorii vă invită să experimentați secvențe sonore de neuitat, duminica de la ora 12, informează un comunicat al Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.

Protagoniștii din acest an sunt: Lucian Velciu care vă va propune un inedit show pianistic, interpretând opusuri de la Bach... la Queen, Cvartetul cu pian Caudella – laureații ediției a VII-a a Concursului “Drumul spre celebritate”, excelentul Cvartet Solartis, Duo Adeo alcătuit din violonistul Andrei Stanciu și violista Emma Rotomeza. Pianiștii Vlad și Fausta Dimulescu, într-un recital eveniment vor comemora împlinirea a 100 de ani de la dispariția lui Claude Debussy, iar Anamaria Biaciu-Popa & Maria Indricau vor interpreta rapsodii la patru mâini, sub titulatura  ”Les Enharmoniques” Piano Duo. Chitariștii Alexandra Petrisor și Dragos Horghidan, adică Duo Kitharsis, vor prezenta un spectaculos recital cu muzică românească. Cei 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc și respectiv 125 de la cea a lui Piotr Ilici Ceikovski vor fi marcați într-un recital susținut de actorul Adrian Titieni și pianista Diana Voronetskaya. În recital va evolua și copilul minune al pianisticii românești – Eva Garet, iar Fernando Mihalache, la acordeoane, va face o călătorie prin istoria muzicii pornind de la Bach și ajungând la Richard Galliano, prefigurând totodată ediția a VI-a a Turneului Național “Muzica în Palatele României”.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

afis 802x1024 png png

Amănunte pe:

www.asociatiaprovalores.ro

www.palatebrancovenesti.ro