Vernisajul expoziției „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”, la Muzeul de Artă Brașov

Vernisajul expoziției „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”

Autor: Redacția
🗓️ 8 iunie 2023

Muzeul de Artă Brașov organizează, în perioada 9 iunie - 23 iulie 2023, expoziția „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 9 iunie, ora 18.00.

Expoziția „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică” reconstituie evoluția artei plastice din Transilvania în perioada interbelică prin intermediul lucrărilor (pictură, grafică, sculptură) realizate de 21 de artiști activi în Transilvania în această perioadă, informează un comunicat al Muzeului de Artă Brașov.

Lucrările au fost selectate din patrimoniul Muzeului de Artă Brașov (Mattis-Teutsch János, Hans Eder) și din colecția Dr. Josef Böhm, Germania.

Expoziția evidențiază caracteristicile proprii artei plastice din Transilvania, prin care s-a individualizat în cadrul artei românești interbelice.

Câte o secțiune a expoziției este dedicată reprezentanților de frunte ai artei brașovene interbelice, Mattis-Teutsch János și Hans Eder, dar și lui Henrik Neugeboren (Henri Nouveau), compozitor, pictor și poet, născut la Brașov, dar stabilit la Paris, artiști prin care a fost resimțită puternic influența avangardei europene, punând în evidență caracterul particular pe care centrul artistic Brașov l-a avut în cadrul mișcării artistice din Transilvania.