Moda franceză în miniatură la MNIR jpeg

Moda franceză în miniatură la MNIR

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2015

Joi, 17 decembrie 2015, începând cu ora 13:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti, va avea loc deschiderea expoziţiei temporare intitulate „Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova”.

Acest proiect expozițional valorifică minunata colecție de păpuși deținută de Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova (MJIAP), propunând o călătorie în istoria vestimentară a Franței.

„Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova deţine un patrimoniu impresionant din care face parte o colecţie ce numără peste o sută de păpuși ilustrând istoria modei franceze de-a lungul vremii, începând cu galo-romanii și până în contemporaneitate. Prețioasa colecție a fost împrumutată cu generozitate muzeului nostru, cu scopul de a oferi publicului bucureștean și străin care ne calcă pragul, șansa și totodată bucuria de a fi admirată” (dr. Ernest Oberlӓnder-Târnoveanu-Manager, Muzeul Național de Istorie a României).

12362788 10156469257555438 1693684077197621266 o jpg jpeg

„Manechinele-păpuși reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al elegantei și rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspiraţie pentru Europa și America” (Marinela Peneș, Manager – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova).

A devenit o tradiție pentru Muzeul Național de Istorie a României să organizeze la final de an o expoziție ca un cadou, în spiritul sărbătorilor de iarnă, menită să aducă bucurie vizitatorilor. Amintim câteva dintre aceste proiecte expoziționale:„Păpușării în iarnă”, în parteneriat cu Teatrul Țăndărică (2010), „De la Moş Gerilă la Moş Crăciun”, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor (2011), „Bing. Magia jucăriilor”, în parteneriat cu Asociaţia Colecţionarilor de Jucării Vechi din România (2012), „Minunata lume a basmelor și poveștilor”, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Național Bran (2014). 

Expoziția este deschisă în perioada 17 decembrie 2015 – 28 februarie 2016 și poate fi vizitată de miercuri până duminică.