McQueen, copilul rebel al modei jpeg

McQueen, copilul rebel al modei

Şocant, haute couture, realism. Acestea sunt câteva dintre cuvintele prin care putem descrie viaţa lui Alexander McQueen dedicată muncii. Un basm gotic care rula pe marile podiumuri de modă din întreaga lume. Un documentar omagial adus copilului rebel al modei, McQueen, care nu trebuie ratat. 

Alexander McQueen a fost de mic o figură remarcabilă. Încă din timpul studenţiei la Central Saint Martins College of Art and Design a dat dovadă de o originalitate aparte, care, uneori, şoca. A învăţat tot ce era de învăţat despre modă, toate regulile de estetică, doar pentru ca mai târziu să le poată reinterpreta. Evoluţia lui în lumea modei a fost halucinantă. Pe când era doar ucenicul Isabellei Blow, McQueen căpătase numele de „huliganul modei britanice”. A lucrat pentru puţin timp şi pentru Givenchy, până când a reuşit să îşi pună pe picioare propria casă de modă. 

poster jpg jpeg

Cu cât era mai apreciat pentru munca sa, cu atât viaţa sa devenea mai haotică. Devenise supraponderal şi începuse să consume droguri. Dar, din fericire, nu pentru asta a rămas cunoscut. Prezentările sale de modă erau o capodoperă în sine – îmbina efectele vizuale, sunetul şi hainele haute couture în scenarii mai puţin confortabile. Spre exemplu, colecţiile sale au avut tematici precum Jack the ripper, Infernul lui Dante sau Ioana D’Arc. El spunea mereu: „Dacă vrei să mă cunoşti, uită-te la munca mea”.