McQueen, copilul rebel al modei jpeg

McQueen, copilul rebel al modei

┼×ocant, haute couture, realism. Acestea sunt c├óteva dintre cuvintele prin care putem descrie via┼úa lui Alexander McQueen dedicat─â muncii. Un basm gotic care rula pe marile podiumuri de mod─â din ├«ntreaga lume. Un documentar omagial adus copilului rebel al modei, McQueen, care nu trebuie ratat. 

Alexander McQueen a fost de mic o figur─â remarcabil─â. ├Änc─â din timpul studen┼úiei la Central Saint Martins College of Art and Design a dat dovad─â de o originalitate aparte, care, uneori, ┼čoca. A ├«nv─â┼úat tot ce era de ├«nv─â┼úat despre mod─â, toate regulile de estetic─â, doar pentru ca mai t├órziu s─â le poat─â reinterpreta. Evolu┼úia lui ├«n lumea modei a fost halucinant─â. Pe c├ónd era doar ucenicul Isabellei Blow, McQueen c─âp─âtase numele de ÔÇ×huliganul modei britaniceÔÇŁ. A lucrat pentru pu┼úin timp ┼či pentru Givenchy, p├ón─â c├ónd a reu┼čit s─â ├«┼či pun─â pe picioare propria cas─â de mod─â. 

poster jpg jpeg

Cu c├ót era mai apreciat pentru munca sa, cu at├ót via┼úa sa devenea mai haotic─â. Devenise supraponderal ┼či ├«ncepuse s─â consume droguri. Dar, din fericire, nu pentru asta a r─âmas cunoscut. Prezent─ârile sale de mod─â erau o capodoper─â ├«n sine ÔÇô ├«mbina efectele vizuale, sunetul ┼či hainele haute couture ├«n scenarii mai pu┼úin confortabile. Spre exemplu, colec┼úiile sale au avut tematici precum Jack the ripper, Infernul lui Dante sau Ioana DÔÇÖArc. El spunea mereu: ÔÇ×Dac─â vrei s─â m─â cuno┼čti, uit─â-te la munca meaÔÇŁ.