Mărțișoare muzeale, ateliere de creație pentru copii, la Muzeul Național de Istorie a României

Mărțișoare muzeale, ateliere de creație pentru copii, la Muzeul Național de Istorie a României

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 16 februarie 2024

Muzeul Național de Istorie a României organizează în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală dedicate mărțișorului – simbol al primăverii și al renașterii naturii.

Ghidați de desenatorii artistici și educatorii muzeali, participanții vor avea ocazia să realizeze din pastă de modelaj, propriile mărțișoare având ca sursă de inspirație obiecte de patrimoniu din colecțiile muzeului, aflate în expoziția Tezaurul Istoric – aplicele de harnașament din tezaurele de la Craiova, Dolj (sec. IV a. Chr.) și Apahida, Cluj (sec. V p. Chr.), engolpionul cu stema Cantacuzinilor-vulturul bicefal (sec. XVII) sunt doar câteva dintre piesele propuse, informează un comunicat al Muzeului Național de Istorie a României.

Atelierul se va desfășura în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, de miercuri până vineri, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12.

Activitatea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani și include un ghidaj special în Tezaurul Istoric.

Participarea se face pe bază de înscriere, cu cel puțin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul, prin e-mail, la adresa educatiemuzealamnir@gmail.com. Pentru desfășurarea în condiții optime a activității, numărul de participanți este cuprins între 8 (minimum) și 32 (maximum).

  • Durata: 90 de minute
  • Vârsta recomandată: 8-14 ani
  • Complexitate atelier : mare
  • Preț: 20 lei