Marina Minoiu: „Mă întorc de fiecare dată cu drag în București” jpeg

Marina Minoiu: „Mă întorc de fiecare dată cu drag în București”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 19 noiembrie 2019

Cum poate începe o zi perfectă? De exemplu, pe muzică live (la pian, Ana Silvestru) și pași de dans, în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, pe locurile unde se desfășurau, odinioară, seri de dans la Curtea Regală. Probabil cea mai aparte Oră de balet din ultima vreme a adus împreună șapte balerine și balerini și 15 invitate speciale, iubitoare de artă și cultură.. Evenimentul a avut loc cu scopul de a aduce în atenția publicului importanța artei și frumosului în viața noastră de zi cu zi și pentru a anunța că mai sunt 60 de zile până la Gala de balet „Carmen Sylva”, evenimentul cultural al începutului de an 2020.

Marea noastră balerină Marina Minoiu, care dansează în prezent la Danish Royal Ballet, a venit special la București pentru Ora de balet și le-a arătat invitaților mișcări de dans specifice Curții regale. Marina Minoiu a exemplificat și câteva diferențe între stilul de dans rusesc și cel danez.

1 Clipboard01 jpg jpeg

Alături de Marina Minoiu, la Ora de balet au participat balerini de la Opera Națională București: prim-balerinii Robert Enache și Rin Okuno, balerinii Alice Minoiu și Cristian Preda, precum și tânăra balerină Rebecca Rudolf, elevă la Liceul de Coregrafie Floria Capsali. În același timp, fabulosul Salon Cerchez a fost cutia de rezonanță perfectă pentru muzica Anei Silvestru, care a vrăjit pianul.

„Mă întorc în București cu drag de fiecare dată când pot și am ocazia să vorbesc despre frumusețea dansului și importanța educației. Am venit la Ora de balet și pentru a vorbi despre minunata Gală de balet „Carmen Sylva”, care o celebrează, prin îmbinarea în lumea dansului a diferitelor domenii ale artei, pe regina noastră Elisabeta – Carmen Sylva. Va fi o întâlnire pe care publicul bucureștean, atât de cald, o merită: cu balerini care vor veni de pe marile scene ale Europei - English National Ballet, Staatsballet Berlin, Mihailovschi, Danish Royal Ballet. Plus acele momente foarte frumoase în care Ana Silvestru și Rafael Butaru vor avea oferi muzică live”, a declarat balerina Marina Minoiu.

1 Clipboard02 jpg jpeg

Evenimentul a fost organizat de Ars Grația Regalia, Asociația Literati și PiArt Vision, cu sprijinul Muzeului Național Cotroceni. Doamna Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Național Cotroceni a vorbit, în deschiderea Orei de balet, despre importanța pe care a avut-o Regina Elisabeta în viața culturală a României din urmă cu un secol. Ora de balet a avut loc cu sprijinul Sansha Dance, Editura Corint, Julius Meinl, Bobbi Brown Cosmetics, KateriniMou și Adrian Oianu.

Clipboard03 jpg jpeg

Gala de balet „Carmen Sylva” va avea loc în data de 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Spectacolul va pune în scenă un adevărat labirint al emoțiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta (Carmen Sylva). Sunt reunite fragmente coregrafice celebre pentru temele naturii și ale iubirii, specifice creațiilor primei regine a României. Se vor regăsi fragmente ale baletului clasic, sub semnătura unor mari și importanți coregrafi ca Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia, coregrafii inspirate din magia pădurii și momente ale marilor povești de iubire. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei artiste.

Bilete se găsesc online pe www.mystage.ro și la Casa de bilete a Teatrului Național din București, pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco.