Marile filme ale lui Tarkovski, proiectate la București jpeg

Marile filme ale lui Tarkovski, proiectate la București

📁 Istoria Filmului
🗓️ 29 noiembrie 2012

În 2012 s-au împlinit 80 de ani de la naşterea marelui regizor rus Andrei Tarkovski (1932-1986), prilej de organizare pe plan mondial (în Rusia, Lituania, India, Sri Lanka, SUA și România) a unei serii de importante evenimente comemorative.

Cele mai interesante şi valoroase dintre aceste noutăţi vor fi aduse pentru prima oară în România, în cadrul Zilelor „Tarkovski în 2012" (4-7 decembrie, Bucureşti).

Iată ce propune festivalul care se va desfășura la Muzeul Țăranului Român și la Cinemateca Eforie.

- Variantele originare ale filmelor „Patimile după Andrei" („Andrei Rubliov") şi „Solaris", lansate pentru prima oară în Rusia pe DVD în 2012 și în premieră în România.

 -Documentare despre Andrei Tarkovski în premieră oficială în România.

 -Expoziţie de fotografie "Tarkovski. Ultimul film" de Layla Alexander-Garett.

 -Moment muzical în interpretarea compozitorului Laurenţiu Ganea.

 -Lansarea Seriei Tarkovski a Editurii "Arca Învierii".

 -Simpozion internaţional "Tarkovski în 2012". Printre invitaţi:scriitoarea Marina Tarkovskaia, regizorul Aleksandr Gordon, teoreticianul de film Dmitri Salînski (Rusia), artistul fotograf Layla Alexander-Garett (Marea Britanie), teologul Costion Nicolescu, istoricul de film Manuela Cernat (România).

 -Lansarea cărţii "Andrei Tarkovsky: The Collector of Dreams" de Layla Alexander-Garett, care tocmai urmează să iasă de sub tipar în zilele acestea în Marea Britanie.

Programul evenimentului îl puteți vedea aici.Intrarea la evenimentele de la Muzeul Țăranului este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la Cinematecă se intră cu bilet.

sursa:http://www.adevarul.ro/cultura/VIDEO_Marile_filme_ale_lui_Tarkovski-proiectate_la_Bucuresti_0_819518092.html