«Manevrele de toamnă ale oștirii române» la Muzeul Militar jpeg

«Manevrele de toamnă ale oștirii române» la Muzeul Militar

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” găzduieşte sâmbătă, 27 octombrie 2018, în intervalul 10:00-14:00, manifestarea „Manevrele de toamnă ale oștirii române” dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri.

În holul de onoare al muzeului va fi deschisă o mini-expoziţie, intitulată „Onor făuritorilor Marii Uniri”, care va putea fi vizitată doar în data de 27 octombrie 2018, pe perioada desfășurii acțiunii. În această mini-expoziție vor fi prezentate publicului vizitator piese extrem de valoroase din patrimoniul Muzeului Militar Național: uniformele purtate de regele Ferdinand I și regina Maria, cu ocazia intrării triumfale în București, în fruntea armatei române, la 1 Decembrie 1918, precum și ordinul Ferdinand, instituit în anul 1930 pentru a recompensa personalitățile care și-au adus contribuția la înfăptuirea Marii Uniri.  

Pe toată perioada expunerii, prețioasele exponate vor fi străjuite de o gardă de onoare compusă din membrii grupurilor de reconstituire istorică, echipați în uniforme de epocă. 

Activitatea va cuprinde o serie de acţiuni cu caracter istorico-militar, desfăşurate în curtea interioară a muzeului, cu participarea mai multor grupuri de reconstituire istorică, reprezentând armatele care au participat la luptele desfăşurate în timpul Războiului cel Mare pe teritoriul ţării noastre.