Lungul drum către inima reginei jpeg

Lungul drum către inima reginei

📁 Recomandări de film
🗓️ 22 februarie 2019

Este începutul secolului al XVIII-lea, iar Anglia se află în război cu Franţa. Totuşi, declinul personal al fragilei Regine Anna nu are atât de multă legătură cu duşmanul de pe front, cât cu rivalitatea dintre omul ei de încredere, Sarah Churchill şi nou-sosita la Curte, Abigail Hill. În final, pe cine va alege regina: pe cea care i-a câştigat încrederea sau pe cea care i-a câştigat inima?

Despre Regina Anna ar trebui să se ştie, în primul rând, faptul că sub domnia ei s-a realizat, în 1707, unirea dintre Anglia şi Scoţia. Aşadar, ea a fost primul suveran al Marii Britanii, continuând să fie şi regină a Irlandei. Viaţa ei a fost una tumultoasă şi, mai ales, pusă mereu sub presiunea aducerii pe lume a unui moştenitor – acest lucru nu s-a întâmplat, Anna fiind ultima regină a Casei Stuart.

inter jpeg jpeg

Cunoscută drept una dintre cele mai influente persoane din acea vreme, Sarah Churchill, ducesă de Marlborough era confidenta Reginei, în timp ea devenind omul din spatele tronului. Relaţia ei apropiată cu Regina începe să scârţâie în momentul când apare Abigail, verişoara mult mai tânără a Sarahei. Noul triunghi rămâne până la final în centrul atenţiei, cu tot ce poate fi mai ofertant: dramă, pasiune şi comedie.

Favorita este un film despre femei, cu femei, din interiorul boudoirului, care le are în rolurile principale pe Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz . Nu atât despre intrigi, cât despre femeia de la Curtea Regală a Marii Britanii. Aşadar, din 22 februarie, aveţi ocazia să vedeţi o peliculă de Oscar, căci Favorita are nu mai puţin de 10 nominalizări la Premiile Academiei din acest an.