Les Films de Cannes à Bucarest jpeg

Les Films de Cannes à Bucarest

Cea de-a patra ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 25 – 31 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, şi va aduce, direct de la festivalul de pe Coasta de Azur, câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului. În cazul multora dintre ele, nedistribuite în cinematografele din România, Les Films de Cannes à Bucarest va fi o şansă unică pentru cinefili. Graţie cererii mari de bilete de la ediţiile anterioare, o a treia sală va fi adăugată în program.

Câteva zeci de titluri se vor regăsi anul acesta în program, majoritatea premiere naționale ale unor filme din selecția oficială pe 2013 a Festivalului de la Cannes. Multe dintre ele se regăsesc în palmaresul final şi vor fi aduse pentru prima dată pe ecranele româneşti.

Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei. Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.

Pentru programul complet, accesați pagina http://www.filmedefestival.ro/2013/wp-content/uploads/2013/10/LFC_FLYER_PROGRAM_A5_preview11_2.pdf .