Lansarea celui de al 11 lea număr al revistei Studii de Preistorie jpeg

Lansarea celui de-al 11-lea număr al revistei Studii de Preistorie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 martie 2015

Marți, 24 martie 2015, cu începere de la ora 12.00, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei, nr. 12, București, se va lansa cel de-al 11-lea număr al revistei Studii de Preistorie, apărut sub egida Asociației Române de Arheologie. 

La fel ca și în numerele anterioare, volumul reuneşte studii interdisciplinare de arheologie preistorică, semnate de prestigioși autori din România, Olanda și Marea Britanie. Aceste studii acoperă un interval cronologic cuprins între paleolitic până la epoca bronzului, toate reprezentând contribuții originale. De asemenea, în cadrul paginilor volumului se regăsește un interviu cu profesorul Douglas Bailey (San Francisco State University, USA). 

Deosebit de interesante sunt şi studiile cu caracter interdisciplinar asupra macroresturilor vegetale descoperite la Sultana-Malu Roșu (cultura Gumelnița), dar și studiul antropologic asupra cimitirului neolitic de la Gârlești (cultura Sălcuța). 

Volumul va fi prezentat de către dr. Cristian Schuster, Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” al Academiei Române. Vor mai lua lua cuvântul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzelui Național de Istorie a României, dr. Silvia Marinescu Bîlcu, redactor șef al revistei Studii de Preistorie și dr. Adrian Bălășescu (Asociația Română de Arheologie).

afis lansare studii de preistorie mnir2015 jpg jpeg