Lansare de carte Dacia – Razboaiele cu Romanii  Sarmisegetusa, cu Radu Oltean jpeg

Lansare de carte Dacia – Razboaiele cu Romanii. Sarmisegetusa, cu Radu Oltean

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 29 iulie 2013

Fundatia Calea Victorieisi graficianul Radu Olteanva invita miercuri, 31 iulie, ora 19:00 la lansarea cartii Dacia. Razboaiele cu Romanii – Sarmisegetusa. Evenimentul, cu intrare libera, va avea loc la Urbanesc (mansarda), intr-o frumoasa casa boiereasca, deschisa pentru arta si cultura.

In cadrul acestui eveniment, autorul va proiecta ilustratiile originale din carte, va oferi explicatii si detalii inedite din proiect si va intra in dialog cu participantii.

Volumul „Dacia – Razboaiele cu Romanii” este un proiect amplu, pregatit de Radu Oltean de-a lungul unei cercetari si munci de patru ani. Cartea, tiparita in conditii grafice deosebite, cuprinde aproximativ 200 de ilustratii – reconstituiri, gravuri, stampe de epoca, harti, fotografii aeriene si artefacte etc. Dincolo de ilustratia spectaculoasa ce recreeaza prin culoare si detalii lumea disparuta a dacilor, cartea isi propune sa raspunda la intrebarile si curiozitatea pasionatilor de istorie prin textul documentat de Radu Oltean.

„Mi-am dorit sa adaptez pentru marele public numeroasele studii de istorie si arheologie ce stateau “ascunse” in lucrarile stiintifice si academice, complet neaccesibile amatorilor de istorie. Printre altele am descoperit cu dezamagire cum de multe ori informatia istorica si arheologica a avut de suferit si ajungea sa fie popularizata, era ascunsa sau distorsionat interpretata pentru a corespunde unui imaginar ideologic nationalist.” ne spune Radu Oltean.

Dacii1 jpg jpeg

Aceasta carte valoroasa si atractiva propune o noua perspectiva asupra istoriei, de actualitate si neviciata de prejudecati ideologice. Volumul este gandit ca o recuperare a trecutului, respectind adevarul istoric si intr-un limbaj accesibil atit tinerilor cit si adultilor.

La eveniment participantii pot achizitiona volumul – inaintea lansarii lui in librarii – la pretul de 60 de ron, beneficiind de o reducere de pret fata de pretul ulterior. De asemenea, va exista si o sesiune de autografe in incheierea lansarii de carte.

Participarea se face pe baza de inscriere pe mail la contact@victoriei.ro, avind in vedere ca locurile sint limitate.

Data:31 Iulie 2013

Ora:19:00

Locatie:Urbanesc-Stefan Luchian colt cu Mantuleasa