La tv în perioada 15 octombrie   15 noiembrie 2017 jpeg

La tv în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 30 octombrie 2017

Elisabeta I şi duşmanii ei, din 15 octombrie, Viasat History
Comori din Al Doilea Război Mondial, din 22 octombrie, HISTORY
Martorul unui masacru: Nanking, 1937, din 23 octombrie, Viasat History
Fraţii Dassler, 3 şi 10 noiembrie, HBO2

Fraţii Dassler

În anii 1920, doi frați germani, Adi și Rudi Dassler, pun pe picioare o firmă producătoare de pantofi sport – însă, treptat, se îndepărtează unul de celălalt. Odată cu ridicarea regimului nazist, ei devin rivali, înființând câte o companie proprie: Adidas și Puma. 


008 rivals forever the sneaker battle part 1 008   960 jpg jpeg

Germania, anii 1920. Într-un sat, doi frați duc o firmă care produce pantofi sport pe culmile succesului internațional. Dar Adi și Rudi Dassler – unul, un inventator introvertit, meșteșugar și atlet, celălalt, un vânzător vizionar și un afemeiat impulsiv – încep să aibă viziuni diferite asupra afacerii. Odată cu progresul regimului nazist, diferențele lor cresc până la o profundă lipsă de încredere, care, în cele din urmă, duce la crearea a două corporații separate – astăzi, faimoase internaţional: Adidas și Puma. Se naşte, astfel, o rivalitate legendară care modelează viețile lui Adi și Rudi până la final. 

Partea I: HBO2, vineri, 3 noiembrie, ora 18:55
Partea a II-a: HBO2, vineri, 10 noiembrie, ora 18:55

Elisabeta I şi duşmanii ei

Încă din ziua când s-a născut, Elisabeta a fost înconjurată de duşmani care i-au pus în pericol coroana şi chiar viaţa. De la sora ei, Mary Tudor, şi până la curtezanul care nu i-a devenit niciodată soţ, regele Filip al Spaniei, serialul analizează în detaliu problemele, animozităţile şi tentativele de asasinat îndreptate împotriva Elisabetei.

Actriţa Lily Cole joacă rolul Elisabetei I pe toată durata domniei acesteia – iar istoricii Suzannah Lipscomb şi Dan Jones spun o poveste despre gelozie, trădare, ambiţie şi tragedie, prin intermediul unor dramatizări fastuoase, care poartă publicul înapoi în timp, până la marile conflicte care au modelat-o pe Elisabeta şi Anglia epocii ei.

Viasat History
Duminica, din 15 octombrie, ora 21:10

Comorile din Al Doilea Razboi Mondial (2) jpg jpeg

Comori din Al Doilea Război Mondial 

În acest serial, unul dintre cei mai cunoscuţi „detectivi amatori” ai celei de-a doua conflagraţii mondiale, Stephen Taylor, şi vocalistul trupei Madness, Suggs, îşi unesc forţele pentru a descoperi adevărate comori ascunse pe întreg teritoriul Marii Britanii. Cu ajutorul tehnologiei de vârf şi al unor hărţi originale, cei doi găsesc cele mai bune locuri în care să sape: foste baze militare, aerodromuri, lagăre de prizonieri sau cazărmi. Pentru a înţelege mai bine evenimentele, ei se întâlnesc cu supravieţuitori, experţi şi istorici. Şi, cu ajutorul acestor descoperiri, al fotografiilor, documentelor de arhivă şi mărturiilor, serialul oferă o perspectivă nouă asupra celui de-al Doilea Război Mondial şi a celor care l-au trăit.

HISTORY
Duminica, din 22 octombrie, ora 22:00

Martorul unui masacru: Nanking, 1937

Un documentar despre actele cu adevărat eroice ale unui mic grup de străini care au fost martorii uneia dintre dramele uitate ale secolului XX: masacrul din Nanking, cunoscut şi sub numele de „Violul din Nanking”. În 1937, Armata Imperială a Japoniei a invadat capitala Republicii China; ce a urmat fost o adevărată baie de sânge. Dar 27 de străini, bărbaţi şi femei, au rămas şi au făcut eforturi eroice ca să-i ajute pe localnici, reuşind în final incredibila performanţă de a salva 250.000 de vieţi omeneşti.

Viasat History
Lunea, din 23 octombrie, ora 22:00