La TV în perioada 15 noiembrie 15 decembrie jpeg

La TV în perioada 15 noiembrie-15 decembrie

­čôü Recomand─âri de film
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 21 noiembrie 2016

Mu┼čchetarii, 20 noiembrie-1 ianuarie, Viasat History

M─ârirea ┼či dec─âderea lui El Chapo, 3 decembrie, HISTORY

D.B. Cooper:Caz închis?, 10 decembrie, HISTORY

Ziua în care..., 5 decembrie-4 ianuarie, Viasat History

R─âzboinicii, din 5 decembrie, HISTORY

Mu┼čchetarii

Numele Athos, Aramis, Portos ╚Öi DÔÇÖArtagnan au devenit sinonime cu aventurile ne├«nfricate din anii 1700, ├«nc─â de c├ónd Alexandre Dumas le-a a╚Öezat ├«n scris pentru prima oar─â. 

Acest serial spectaculos ╚Öi plin de ac╚Ťiune ofer─â o perspectiv─â nou─â, dinamic─â ╚Öi oarecum ireveren╚Ťioas─â asupra faptelor spadasinilor cutez─âtori. Pove╚Ötile despre eroism, fraternitate, loialitate ╚Öi pasiune se desf─â╚Öoar─â pe str─âzile pitore╚Öti, c├ómpurile, ├«nc─âperile ╚Öi Cur╚Ťile din Fran╚Ťa secolului al XVII-lea. DÔÇÖArtagnan ╚Öi mu╚Öchetarii trebuie s─â-╚Öi foloseasc─â abilit─â╚Ťile de m├ónuire a spadei ╚Öi a pistolului pentru a proteja monarhia, pentru a-l ├«nvinge pe Cardinalul Richelieu lipsit de scrupule ╚Öi pentru a evita intrigile complicate ╚Ťesute de misterioasa Milady de Winter. Capetele risc─â s─â se rostogoleasc─â dac─â ace╚Ötia e╚Öueaz─â.

Viasat History,  Duminica, 20 noiembrie-1 ianuarie, ora 22:00

Ziua în care...

Uneori, istoria depinde de o decizie important─â luat─â de cineva din conducere ÔÇô ÔÇ×persoana care ├«╚Öi asum─â responsabilitateaÔÇŁ, pentru a folosi expresia popularizat─â de c─âtre pre╚Öedintele Harry Truman. Aceast─â serie interesant─â examineaz─â ├«n detaliu c├óteva cazuri ├«n care, amenin╚Ťat de r─âzboiul iminent sau de conflictul ├«n curs de desf─â╚Öurare, un lider na╚Ťional a optat pentru o serie de ac╚Ťiuni ale c─âror consecin╚Ťe se vor resim╚Ťi pe toate continentele. Churchill, Hitler, Roosevelt ╚Öi De Gaulle, fiecare s-a aflat ├«n pozi╚Ťia de a alege pasul urm─âtor ╚Öi fiecare dintre ei a ╚Ötiut c─â mizele sunt astronomice ╚Öi c─â o decizie gre╚Öit─â va avea un pre╚Ť imens. Cu ajutorul materialelor din arhiv─â ╚Öi al reconstituirilor istorice, aceste puncte cheie sunt aduse la via╚Ť─â ├«ntr-un mod extrem de realist.

Viasat History,  Lunea, 5 decembrie-9 ianuarie, ora 22:50

Evad─âri celebre

db cooper case closed jpg jpeg

Dou─â dintre cele mai faimoase evad─âri din istorie sunt investigate cu ajutorul unor documentare ├«n premier─â:ÔÇ×M─ârirea ┼či dec─âderea lui El ChapoÔÇŁ ┼či ÔÇ×D.B. Cooper:Caz ├«nchis?ÔÇŁ. ├Än primul dintre acestea arunc─âm o privire asupra uciga┼čului, traficantului de droguri ┼či eroului popular Joaquin ÔÇ×El ChapoÔÇŁ Guzman. Povestea vie┼úii lui este binecunoscut─â, dar acest documentar de dou─â ore ne prezint─â informa┼úii f─âr─â precedent despre omul din spatele mitului ┼či despre influen┼úa cartelului s─âu asupra Statelor Unite. Cealalt─â istorie ├«l are ├«n centrul ei pe D.B. Cooper. Pe 24 noiembrie 1971, un b─ârbat la costum ┼či cravat─â a deturnat un avion al companiei Northwest Orient Airlines cu destina┼úia Seattle, Washington. B─ârbatul a anun┼úat echipajul c─â are o bomb─â ├«n valiz─â ┼či a cerut 200.000 $ bani ghea┼ú─â ┼či patru para┼čute. La scurt─â vreme dup─â ce a primit r─âscump─ârarea, a s─ârit din Boeingul 727 ├«n noapte, undeva ├«ntre Seattle ┼či Reno, Nevada, ┼či nu a mai fost v─âzut niciodat─â. ├Än cei 45 de ani de la acest jaf celebru, FBI a investigat peste o mie de poten┼úiali suspec┼úi, dar ├«ntrebarea r─âm├óne:cine a fost D.B. Cooper? A murit? A supravie┼úuit? Mai tr─âie┼čte oare ┼či azi?

HISTORY,  M─ârirea ┼či dec─âderea lui El Chapo,  S├ómb─ât─â, 3 decembrie, ora 21:00

D.B. Cooper:Caz ├«nchis?,  S├ómb─ât─â, 10 decembrie, la ora 21:00

R─âzboinicii

Serialul ÔÇ×R─âzboiniciiÔÇŁ examineaz─â psihologia r─âzboinicilor, ritualurile de ini┼úiere ┼či alte ritualuri ale acestora, pentru a dezv─âlui ce ├«i face s─â se ridice deasupra oamenilor obi┼čnui┼úi, ce ├«i determin─â s─â lupte ┼či, ├«n unele cazuri, s─â moar─â. De la r─âzboinicii Maori la cavalerii medievali, de la William Wallace la Ginghis Han, de la arme la ritualurile dinaintea b─ât─âliei, Terry Schappert, prezentatorul serialului, sondeaz─â formarea celor mai cunoscu┼úi lupt─âtori din istorie.

HISTORY,  Lunea, din 5 decembrie, ora 22:00