La TV în perioada 15 iunie 15 iulie jpeg

La TV în perioada 15 iunie-15 iulie

­čôü Recomand─âri de film
Autor: Florentina Ţone

O fată în râu:preţul iertării, 16 iunie, HBO

Istoria buc─ât─âriei italiene:Delizia!, 16 iunie-14 iulie, Viasat History

Pira┼úii ┼či comoara templierilor, din 19 iunie, HISTORY

Roma:un imperiu nelimitat, 20 iunie-4 iulie, Viasat History

O fată în râu:preţul iertării

├Än Pakistan, peste 1.000 de femei despre care se spune c─â au compromis ÔÇ×onoareaÔÇŁ familiei sunt ucise ├«n fiecare an. Deseori, familiile sunt obligate s─â ├«i ierte ╚Öi s─â-i gra╚Ťieze pe agresori, ceea ce le permite acestora s─â se ├«ntoarc─â ├«n comunitate. 

Povestit din perspectiva unei pove╚Öti de dragoste, acest documentar c├ó╚Ötig─âtor al premiului Oscar examineaz─â tensiunile dintre modernism si tradi╚Ťie ├«n Pakistan. Regizat─â de Sharmeen Obaud-Chinoy, pelicula o are ├«n centru pe Saba, o t├ón─âr─â din Pakistan care a supravie╚Ťuit momentului ├«n care propria familie a ├«ncercat s─â o omoare. Filmul exploreaz─â problemele complexe cu care se confrunt─â ├«n prezent femeile din Pakistan, precum ╚Öi interpret─ârile variate ale drepturilor femeilor ÔÇô o cronic─â a c─âl─âtoriei dramatice pe care o face o t├ón─âr─â curajoas─â care se lupt─â pentru via╚Ťa ei, demnitate ╚Öi justi╚Ťie.

HBO,  Joi, 16 iunie, ora 20:00

a girl in the river the price of forgiveness jpg jpeg

Roma:un imperiu nelimitat

Se spune despre vastul Imperiu Roman, care a atins apogeul ├«n timpul erei clasice, c─â ar fi cuprins aproximativ o cincime din popula╚Ťia planetei. Pe l├óng─â mo╚Ötenirea Greciei Antice, mo╚Ötenirea l─âsat─â ├«n urm─â de Imperiul Roman a jucat un rol crucial ├«n dezvoltarea lumii moderne ╚Öi a institu╚Ťiilor sale. Aceast─â serie o urm─âre╚Öte pe Mary Beard, profesor ╚Öi istoric, care c─âl─âtore╚Öte din Spania ├«n Iran, din Egipt ├«n Sco╚Ťia ╚Öi din Tunisia ├«n Grecia pentru a cartografia evolu╚Ťia ╚Öi declinul Romei ÔÇô o nara╚Ťiune istoric─â epic─â ce se ├«ntinde pe durata mai multor secole. Pe parcursul acesteia sunt demolate numeroase mituri ╚Öi se ridic─â o ├«ntrebare nea╚Ötepat─â:a dec─âzut Roma cu adev─ârat?

Viasat History,  Lunea, 20 iunie-4 iulie, ora 22:00

roma 2 jpg jpeg

Istoria buc─ât─âriei italiene:Delizia!

Documentarul exploreaz─â istoria fascinant─â a buc─ât─âriei italiene, al─âturi de istoricul John Dickie, care parcurge Italia ├«n lung ╚Öi-n lat, dezv─âluind pove╚Öti epice despre suferin╚Ťa, ambi╚Ťia ╚Öi am─âgirea care pot ├«nso╚Ťi o simpl─â farfurie de macaroane. Dar care sunt originile pastelor? De ce a fost v─âzut─â pizza ca o amenin╚Ťare letal─â c├ónd a fost inventat─â? ╚śi de ce ├«╚Öi dorea Benito Mussolini ca na╚Ťiunea s─â m├ón─ânce orez? John se va ├«ntoarce la ├«nceputurile Imperiului Roman dezv─âluind adev─ârul din spatele originilor buc─ât─âriei italiene ╚Öi a expansiunii sale care a cucerit lumea. 

Viasat History,  Joia, 16 iunie-14 iulie, ora 21:00

delizia jpg jpeg

Pira┼úii ┼či comoara templierilor

Arheologul subacvatic Barry Clifford, al─âturi de o echip─â de elit─â de exploratori ┼či exper┼úi, ├«ncearc─â s─â elucideze un mister vechi de sute de ani. Echipa are acces ├«n exclusivitate la o descoperire f─âr─â precedent:cinci cor─âbii de pira┼úi, iar cercet─âtorii vor excava at├ót pe uscat, c├ót ┼či pe mare, ├«n c─âutarea unei comori pierdute. Vor explora pe┼čteri ascunse, cimitire, vechi structuri de piatr─â, vor urca mun┼úi ┼či vor traversa jungla deas─â, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante:e posibil s─â existe o leg─âtur─â a Cavalerilor Templieri cu pira┼úii care f─âceau pr─âp─âd la Boston ┼či New York ┼či, poate, chiar cu regele Solomon, cre├ónd astfel o punte ├«ntre Ierusalim, Europa, Africa ┼či coasta de est a Statelor Unite.

HISTORY,  Duminica, din 19 iunie, ora 20:00

piratii si comoara templierilor 1 jpg jpeg