La tv în perioada 15 ianuarie   15 februarie jpeg

La tv în perioada 15 ianuarie - 15 februarie

Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 ianuarie-15 februarie.

Vikingii se ├«ntorc

  ÔÇ×VikingiiÔÇŁ, o saga de familie care spune pove╚Ötile remarcabile ale vie╚Ťilor ╚Öi aventurilor epice ale invadatorilor ╚Öi exploratorilor Evului Mediu ├Äntunecat, revine la HISTORY cu episoadele celui de-al patrulea sezon.

 ├Än premiera mijlocului de sezon, reapari╚Ťia lui Ragnar ├«n Kattegat porne╚Öte un lan╚Ť de evenimente pe care nimeni ÔÇô ├«n afar─â de Seer ÔÇô nu ╚Öi le-ar fi putut imagina. El ajunge acas─â pe nea╚Öteptate pentru a vedea ceea ce a devenit fiul s─âu ╚Öi pentru a rezolva treburi neterminate cu Regele Ecbert (Linus Roache) ├«n Wessex. ├Äntre timp, Lagertha (Katheryn Winnick) pl─ânuie╚Öte o lupt─â pentru putere ├«n Kattegat, iar Bjorn (Alexander Ludwig) vrea s─â-┼či ├«ndeplineasc─â visul de a explora Marea Mediteran─â ├«ntr-o nou─â barc─â construit─â pentru el de Floki (Gustaf Skarsg├ąrd).

vikingii 2 jpg jpeg

ÔÇ×Se ├«nt├ómpl─â foarte multe lucruri diferiteÔÇŁ, spune creatorul ┼či scenaristul Michael Hirst despre episoadele celui de-al patrulea sezon. ÔÇ×Intr─â mult mai ad├ónc ├«n unele zone, ├«n aspectele sentimentale, ├«n rela╚Ťii. Are ╚Öi b─ât─âlii extraordinare, ├«ntr-adev─âr, dar ├«n esen╚Ť─â este o c─âl─âtorie foarte, foarte emo╚Ťional─â. Am propulsat Vikingii la cel mai ├«nalt nivel al dramei istorice urm├ónd firul pove╚Ötii inspirate din evenimente reale, precum navigarea pe Marea Mediteran─â a lui Bjorn Cot de Fier sau transformarea lui Ivar F─âr─â Os ├«n cel mai de temut r─âzboinic din toate timpurile. Nu este povestea unui singur om, ci saga lui Ragnar ╚Öi a fiilor s─âiÔÇŁ.

Al cincilea sezon din ÔÇ×VikingiiÔÇŁ, ├«n care distribu╚Ťia este completat─â de c├ó╚Ötig─âtorul Globului de Aur Jonathan Rhys Myers (ÔÇ×Dinastia TudorilorÔÇŁ), este ├«n etapa de produc╚Ťie ├«n Irlanda.

HISTORY

Duminica, 15 ianuarie, ora 22:00

Cele 6 regine ale lui Henric al VIII-lea

Henric al VIII-lea este un rege de trist─â faim─â din istoria Angliei, devenit celebru pentru c─â s-a c─âs─âtorit de ┼čase ori ├«n timpul domniei sale de 36 de ani. Cele ┼čase regine ale lui au fost ni┼čte femei formidabile ÔÇô ambi┼úioase, curajoase sau necru┼ú─âtoare. Dar toate l-au influen┼úat pe cel care ┼či-a ├«nceput domnia ca un prin┼ú al Rena┼čterii, a devenit un monstru ┼či a sf├ór┼čit ca un b─âtr├ón ├«nc─ârcat de regrete. R├ónd pe r├ónd, aceste regine ┼či-au modelat nu numai regele, ci ┼či ┼úara pe care au c├órmuit-o.

Viasat History

Joia, din 26 ianuarie, ora 22:00

005 dancer 005   960 jpg jpeg

Dansatorul

ÔÇ×B─âiatul r─âu al baletuluiÔÇŁ, Sergei Polunin, n─âscut ├«n Ucraina, a devenit, la doar 19 ani, cel mai t├ón─âr dansator principal al companiei de balet din Londra din toat─â istoria sa. Dar doi ani mai t├órziu, aflat pe culmile succesului, a renun╚Ťat la tot, hot─âr├ót s─â nu mai danseze niciodat─â. Acest documentar, regizat de Steven Cantor, urm─âre╚Öte via╚Ťa acestui maestru legendar, de la ├«nceputurile sale din Ucraina la interpret─ârile extraordinare din Marea Britanie, Rusia ╚Öi America, unde David LaChapelle l-a filmat dans├ónd pe melodia ÔÇ×Take Me to ChurchÔÇŁ a lui Hozier, iar ├«nregistrarea a devenit viral─â. Dincolo de a s─ârb─âtori talentul brut ╚Öi ambi╚Ťia nebuneasc─â a lui Polunin, documentarul analizeaz─â modul ├«n care este foarte posibil ca averea ╚Öi succesul s─â nu fie suficiente c├ónd vine vorba de g─âsirea identit─â╚Ťii personale ╚Öi profesionale.

HBO2

Miercuri, 18 ianuarie, ora 16:50

Marile speranţe

Aceasta este adaptarea generoas─â a romanului clasic al lui Charles Dickens, ├«n care orfanul Pip devine un gentleman adev─ârat dup─â ce via┼úa lui e schimbat─â total de un binef─âc─âtor misterios. ├Äntr-o zi rece de iarn─â, Pip, un b─âiat orfan, de 11 ani, se ├«nt├ólne┼čte cu un de┼úinut evadat, pe nume Magwitch. Acesta ├«i porunce┼čte pu┼čtiului ├«ngrozit s─â fure o pil─â din atelierul unchiului s─âu, ca s─â-┼či poat─â scoate c─âtu┼čele. C├ónd Pip se ├«ntoarce, aduce nu numai pila, ci ┼či ceva de m├óncare ÔÇô un gest nevinovat ┼či plin de bun─âtate, care va avea urm─âri pe termen lung pentru am├óndoi. ├Äntr-o combina┼úie de thriller ┼či mister, povestea lor vorbe┼čte despre obsesie, corup┼úie, r─âzbunare, m├óntuire ┼či iertare.

Viasat History

Duminica, 15, 22, 29 ianuarie, ora 22:00