La TV în perioada 15 ianuarie  15 februarie 2018 jpeg

La TV în perioada 15 ianuarie -15 februarie 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 16 ianuarie 2018

Versailles, 17 ianuarie, Epic Drama Războiul aşilor, 28 ianuarie, 4 februarie, Viasat History Operaţiuni clandestine, 2 februarie, HISTORY Cazul ucigaşului Zodiac, din 9 februarie, HISTORY

Războiul aşilor

În august 1914, la doar o lună după izbucnirea Primului Război Mondial, Parisul a fost bombardat de avioane inamice. Un eveniment fără precedent, pe care parizienii l-au urmărit ca pe un nou tip de spectacol. Devenise avionul o armă de luptă?  

Aviaţia de-abia începuse să prindă aripi la începutul secolului XX, dar ritmul dezvoltării s-a accelerat după debutul războiului. Noile vedete ale aviaţiei aveau să devină eroi de război, cunoscuţi sub numele de „aşi” – această serie documentară în două episoade urmăreşte destinele a cinci piloţi remarcabili din Franţa, Germania şi Imperiul Britanic, cei mai mari dintre cei mai mari: Richthofen, zeul; Guynemer, vedeta; Fonck, asul aşilor; Udet, challenger-ul; şi Mannock, liderul de escadrilă.  


Razboiul Asilor (4) jpg jpeg

Cum au reuşit aceşti tineri să devină, din senin, vedete cunoscute în întreaga lume? Documentarul ne ajută să înţelegem – prin intermediul mărturiilor din epocă, a reconstrucţiilor fascinante în 3D. În paralel, trăim experienţa intensităţii celor mai aprige bătălii aeriene din 1914 până în 1918, inclusiv cumplitele confruntări de la Verdun şi de pe Somme.

Viasat History
Duminica, 28 ianuarie, 4 februarie, ora 21:00

Versailles

În anul 1667, Regele Ludovic al XIV-lea al Franţei are 28 de ani şi, în sfârşit, a rămas singur la cârma regatului. Bântuit de amintiri din copilărie despre un atentat odios împotriva tatălui său, el cere să i se ridice cel mai frumos palat din Europa: Versailles. Nobilii tânjesc să intre în acest castel opulent, fără să-şi dea seama că scopul regelui este să-i ţină închişi şi să-i controleze. Una dintre primele ţinte ale lui Ludovic este fratele lui mai mic, un dandy efeminat, dar şi un luptător formidabil. Curtea regală devine un câmp de bătălie şi în dragoste, căci Maria-Tereza, regina lui Ludovic, se luptă să domolească pornirile aventuroase ale soţului ei. Va reuşi ea să recâştige inima regelui cucerit de amanta lui, sora Regelui Angliei? Iată Curtea de la Versailles în toată splendoarea ei, deloc lipsită de brutalitate.


Versailles (5) jpg jpeg

Epic Drama
Miercurea, 17 ianuarie-7 martie, ora 22:50

Operaţiuni clandestine 

Documentarul prezintă cercetările fostului agent CIA Barry Eisler, jurnalistului Steve Volk şi cineastului Chris Garetano prin încrengătura de mituri, conspiraţii şi acuzaţii care înconjoară o bază militară abandonată supranumită „Baza eroilor” din Montauk, Long Island. Guvernul american spune că aici a funcţionat o bază militară care a contribuit la apărarea naţiunii americane, dar de decenii întregi circulă numeroase zvonuri cum că între zidurile sale ar fi ascunse urmele unei conspiraţii de amploare. E cunoscut faptul că după Al Doilea Război Mondial guvernul american a făcut experimente pe propriii cetăţeni, în cadrul unor programe precum Experimentele Tuskegee sau MK Ultra. E oare posibil ca baza din Montauk să fie un nou exemplu de acest fel?


Operatiuni clandestine (1) jpg jpeg

HISTORY
Vineri, 2 februarie, ora 22:00

Cazul ucigaşului Zodiac

Supranumit „criminalul Zodiac”, cel mai brutal criminal în serie american a terorizat oraşul San Francisco la sfârşitul anilor 1960, ucigând cinci femei şi bărbaţi şi lăsând în urmă bizare mesaje cifrate. În acest incitant documentar, Sal LaBarbera, detectivul cu cele mai numeroase succese din istoria LAPD (peste 6.000 de cazuri rezolvate), colaborează cu o echipă de spărgători de coduri şi agenţi FBI, activi şi pensionaţi, pentru a-l vâna pe Zodiac; membrii echipei încearcă să desluşească misterele cazului folosind o abordare modernă: decodifică omul şi vei sparge codul.

HISTORY
Vinerea, din 9 februarie, ora 22:00