La TV în perioada 15 februarie   15 martie jpeg

La TV în perioada 15 februarie - 15 martie

­čôü Recomand─âri de film
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 16 februarie 2017

Ronnie OÔÇÖSullivan:c─âl─âtorie prin America, din 18 februarie, HISTORY

Pe urmele lui Hitler, din 28 februarie, HISTORY

R─âzboaiele familiilor regale, din 2 martie, Viasat History

Roma:prima superputere a lumii, din 11 martie, Viasat History

 

Ronnie OÔÇÖSullivan:c─âl─âtorie prin America

 

Cel mai mare expert ├«n biliard din Marea Britanie, Ronnie OÔÇÖSullivan, pleac─â ├«n America pentru a-i g─âsi pe cei mai buni juc─âtori pe bani din SUA. Cu ajutorul amicului s─âu, Matt Smith, Ronnie va explora rela┼úia paradoxal─â, veche de peste 300 de ani, a americanilor cu jocul de biliard ┼či se va m─âsura cu cei mai buni juc─âtori ai vremurilor noastre.

 ronnie osullivan calatorie prin america1 jpg jpeg

De c├ónd a crescut suficient ├«nc├ót s─â vad─â peste marginea mesei, Ronnie OÔÇÖSullivan a fost considerat un geniu al tacului. Dar ├«n SUA nimeni nu-l cunoa┼čte drept geniu. De fapt, nimeni nu-l cunoa┼čte deloc. Perfect, pentru c─â Ronnie va face valuri ├«n c├óteva ora┼če americane ├«nc─ârcate de istorie, c─âut├óndu-i pe juc─âtorii pe care-i poate ├«nvinge cu propriile arme. Dar ca s─â fii un bun juc─âtor trebuie s─â cuno┼čti bine jocul, a┼ča c─â Ron face o incursiune ├«n istoria fiec─ârui loc pe care-l viziteaz─â, descoperind pove┼čtile care l-au definit ┼či simbolurile americane care-i vor fi la fel de str─âine ÔÇ×RacheteiÔÇŁ pe c├ót le va fi el localnicilor.

HISTORY

Sâmbăta, din 18 februarie, ora 22:00

R─âzboaiele familiilor regale

La vremea c├ónd izbucnea Primul R─âzboi Mondial, trei veri c├órmuiau cele mai mari puteri ale Europei:┼óarul Nicolae al II-lea ├«n Rusia, Kaiser-ul Wilhelm ├«n Germania ┼či Regele George al V-lea ├«n Anglia. Aceast─â serie ├«n dou─â p─âr┼úi studiaz─â rolul jucat de cei trei monarhi ┼či rela┼úiile dintre ei ├«n prag de r─âzboi, dezv─âluind c─â totul s-a petrecut atunci la o scar─â mult mai mare dec├ót consider─â istoricii ├«n mod tradi┼úional.

Viasat History

Joia, din 2 martie, ora 22:50

Roma:prima superputere a lumii

Cele mai multe pove┼čti despre Roma ├«ncep cu subiectul at├ót de binecunoscut al ├«mp─âra┼úilor s─âi. Dar ÔÇ×Roma:Prima superputere a lumiiÔÇŁ ├«ncepe cu aproape un mileniu mai devreme, ├«n preistorie, explor├ónd dezvoltarea extraordinar─â a Romei, care, dintr-o a┼čezare de bordeie ├«n Epoca Fierului, a ajuns regat, Republic─â ┼či mai apoi imperiu. Urm─ârim o poveste de o mie de ani despre crime, ambi┼úii, tr─âdare ┼či l─âcomie, vizit├ónd locurile unde s-a desf─â┼čurat aceast─â saga de propor┼úii impresionante ÔÇô ├«n Roma, Pompei, Sicilia, Fran┼úa ┼či Tunisia. Reputa┼úi istorici europeni servesc drept ghizi, iar segmente de grafic─â fascinante contribuie la reconstituirea atmosferei perioadei.

Viasat History

Sâmbăta, din 11 martie, ora 19:50

Pe urmele lui Hitler

Sezonul 2

Bob Baer ┼či John Cencich se ├«ntorc cu noi exper┼úi ┼či tehnologie de v├órf pentru a examina posibila fug─â a lui Hitler din bunc─ârul s─âu berlinez. ├Änarma┼úi cu 14.000 de dosare desecretizate de la agen┼úii interna┼úionale de spionaj, membrii echipei deschid noi direc┼úii de investiga┼úie care vor acoperi mii de kilometri. Se vor ├«ntoarce la Berlin, unde Lenny DePaul ┼či Sascha Keil descoper─â o a cincea ie┼čire, necunoscut─â p├ón─â acum, din bunc─ârul lui Hitler. ┼×tiind acum c─â Hitler avea acces la o alt─â cale de ie┼čire, ei ├«ncep s─â cerceteze zonele care i-ar fi putut servi drept piste de decolare improvizate. ├Äntre timp, Tim Kennedy ┼či Alasdair Brooks, arheolog ┼či istoric, se ├«nt├ólnesc cu Daniel Schavelzon la misteriosul b├órlog nazist din Misiones, Argentina, ┼či descoper─â o nou─â cl─âdire care ar putea fi mai mult dec├ót o ascunz─âtoare ÔÇô ar putea fi un complex militar.

HISTORY

Marţea, din 28 februarie, ora 22:00