La TV în perioada 15 decembrie   15 ianuarie jpeg

La TV în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie

­čôü Recomand─âri de film
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 19 decembrie 2016

Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 decembrie-15 ianuarie.

Ciud─â╚Ťenii naziste, 15 decembrie, National Geographic

Maratonul:bombele din Ziua Patrio╚Ťilor, 21 decembrie, HBO

Cele mai mari farse din istorie, 9 ianuarie, Viasat History

Maratonul:bombele din Ziua Patrio╚Ťilor

Documentarul realizat de HBO prezint─â povestea dramatic─â a atacului terorist din aprilie 2013 de la maratonul din Boston prin experien╚Ťele oamenilor care au fost afecta╚Ťi, dar ╚Öi consecin╚Ťele zilei din mai multe perspective. Pornind de la evenimentele tragice din ziua atacului ╚Öi ajung├ónd la condamnarea la moarte a lui Dzhokhar Tsarnaev, filmul ofer─â imagini surprinse de camerele de supraveghere, imagini prezentate la ╚Ötiri, ├«nregistr─âri personale ╚Öi interviuri ├«n exclusivitate cu supravie╚Ťuitorii ╚Öi familiile lor, precum ╚Öi cu cei care au ajuns primii la fa╚Ťa locului, cu anchetatorii, cu oficiali ai guvernului ╚Öi cu reporterii de la Boston Globe, care au c├ó╚Ötigat un premiu Pulitzer pentru modul ├«n care au prezentat atacul. Confrunt├óndu-se cu amenin╚Ťarea terorismului, un cuplu proasp─ât c─âs─âtorit, o mam─â ╚Öi fiica ei ╚Öi doi fra╚Ťi ÔÇô cu to╚Ťii r─âni╚Ťi grav de explozie ÔÇô se confrunt─â cu provoc─ârile recuper─ârii fizice ╚Öi emo╚Ťionale pe m─âsur─â ce ei ╚Öi familiile lor ├«ncearc─â s─â-╚Öi recapete vie╚Ťile ╚Öi comunit─â╚Ťile.

HBO

21 decembrie, ora .00

 

Ciud─â╚Ťenii naziste

╚śapte decenii de la cel de-al Doilea R─âzboi Mondial... pe m─âsur─â ce memoria vie se estompeaz─â, col╚Ťurile ├«ntunecate ale lumii online devin tot mai populate cu pove╚Öti bizare. Dr. Sam Willis, istoric din Marea Britanie, ╚Öi Robert Joe, explorator urban coreeano-american, ├«╚Öi pun laolalt─â talentele ╚Öi pornesc ├«ntr-o c─âl─âtorie cu misiunea de a clarifica lucrurile.

nazisti 55679 custom jpg jpeg

Cei doi formeaz─â unul dintre cele mai ciudate cupluri de investigatori de la Mulder ╚Öi Scully ├«ncoace, dar sunt la fel de hot─âr├ó╚Ťi s─â scoat─â adev─ârul la lumin─â. Fie c─â este vorba despre nazi╚Öti care cocheteaz─â cu ocultismul, cel mai grav atac al unui crocodil asupra omului sau un tren cu aur furat disp─ârut de mult, ├«ntors─âturile ╚Öi schimb─ârile fiec─ârei pove╚Öti ne vor demonstra c─â, atunci c├ónd este vorba de r─âzboi, adev─ârul este deseori mai ciudat dec├ót fic╚Ťiunea. Nu rata╚Ťi episoadele ÔÇ×Castelul b├óntuit al lui HimmlerÔÇŁ, ÔÇ×Solda╚Ťii droga╚Ťi ai lui HitlerÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Fort─ârea╚Ťa arteiÔÇŁ.

National Geographic

15 decembrie, ora 22.00

Cele mai mari farse din istorie

Acestea sunt pove┼čtile celor mai mari farse din lume, v─âzute chiar prin ochii celor care le-au pus la cale ┼či apoi le-au ├«ncheiat. Cum a reu┼čit celebrul ÔÇ×Jurnal al lui HitlerÔÇŁ s─â p─âc─âleasc─â at├ót de mul┼úi oameni? Cum a f─âcut at├óta v├ólv─â faimosul film despre ÔÇ×autopsiile extratere┼čtrilorÔÇŁ? Cum a creat panic─â ├«n America transmisia radio a lui Orson Welles, cu ÔÇ×R─âzboiul lumilorÔÇŁ? Cum a fost posibil ca ÔÇ×descoperirea omului de PiltdownÔÇŁ s─â p─âc─âleasc─â lumea at├ót de mult timp?

hgh s1 alien autopsy image 01 jpg jpeg

Aceast─â serie explic─â de ce, uneori, ├«mprejur─ârile istorice au permis acceptarea unor astfel de farse, altminteri deloc plauzibile, ┼či prezint─â oameni cu totul neobi┼čnui┼úi. Printre ace┼čtia se num─âr─â uciga┼čul condamnat din controversatul caz ÔÇ×PapillonÔÇŁ ┼či omul care timp de 20 de ani a campat pe malurile lui Loch Ness, c─âut├ónd s─â-l ├«ntrez─âreasc─â pe celebrul monstru. Cine a g├óndit aceste farse? ┼×i din ce motive? Cine i-a dat de gol pe autori ┼či ce consecin┼úe a avut fiecare dintre aceste pove┼čti? Urm─ârim noi imagini din loca┼úii devenite celebre datorit─â acestor farse, noi interviuri cu cei implica┼úi, imagini de arhiv─â atent studiate de cercet─âtori, reconstituiri special filmate ┼či contribu┼úii are unor autorit─â┼úi ┼či exper┼úi de marc─â. Un program care demonstreaz─â f─âr─â umbr─â de ├«ndoial─â c├ót de adev─ârat─â este vechea zical─â conform c─âreia nu e posibil s─â p─âc─âle┼čti pe toat─â lumea, tot timpul.

Viasat History

De luni, 9 ianuarie, ora 22:00